loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den 'oy çaldılar' diyen Binali Yıldırım'a yanıt: YSK, polisler, hakimler emrinizde. Bir oy hırsızlığı varsa bunu sizlerden başka kimse yapmış olamaz

CHP'den 'oy çaldılar' diyen Binali Yıldırım'a yanıt: YSK, polisler, hakimler emrinizde. Bir oy hırsızlığı varsa bunu sizlerden başka kimse yapmış olamaz
Tarih: 13.05.2019 - 13:40
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:
"Hafta sonunda Tunceli'de şehit olan mehmetçiğimize rahmet diliyorum. Bu saldırıların önlenmesi ve gereken cevabın verilmesini bekliyoruz.
Terörün zembereği yeniden boşalmaya başladı. Karanlık bir el düğmeye bastı ve art arda gelen şehit haberleriyle acıya boğuluyoruz. 
İktidara muhalefet edenleri susturmaya yönelik linç kampanyası dikkat çekiyor. 
Sayın Meral Akşener'in evinin önünde bir takım kendini bilmezlerin yığılması, genel başkanımızın şehit cenazesinde linç edilmek istenmesi ve yine muhalif kimliğiyle bilinen bir yazarın, Yavuz Selim Demirağ'ın, evinin önünde saldırıya uğraması... Bu alçak saldırıyı bir kez daha lanetliyoruz. Sayın genel başkanımıza saldıranların kısa sürede serbest bırakılmaları gibi sayın Demirağ'a saldıranların da serbest bırakılmasını not ettik. Kısa sürede serbest bırakılmaları bu saldırganların himaye edildiğini açıkça gösteriyor. 
Tekirdağ'da da bir darp girişimi var. Ekrem İmamoğlu kampanyasına bağış yapan genç bir kadın bıçaklanıyor. 
Memlekette linç sıradanlaşırken AK Parti'nin genel başkanı tarafından atanan ülkenin güvenliğinin emanet edildiği İçişleri Bakanı İstanbul seçimleri için oradan oraya gezip duruyor. Kutuplaştırıcı söylemine devam ediyor. Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının gaspıyla ilgili kılıf dikmeye çalışıyor. Bu saldırıların senaryosunun senaryosunun tek adreste yazıldığına şüphemiz yok. Muhalefete gözdağı vermeye yönelik bu saldırılara pabuç bırakmayacağımızı söylüyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar yılmadan demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz.
 
-İstanbul'un seçilmiş başkanı sayın Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının gasp edildiği 6 Mayıs sandık darbesinin üzerinden 1 hafta geçti. Darbeye aracı olanlar hala gerekçeli kararlarını yazamadılar. YSK'nın 7 üyesi başka mahfillerde hazırlanan gerekçeleri kaleme alma işini ağırdan alıyor. YSK iktidardaki darbe mahfillerine yeni senaryolar yazabilmeleri için aman ve zemin kazandırmaya çalıştıkları anlaşılıyor. Ekrem İmamoğlu'nun gasp edilen mazbatasına hukuki kılıf bulmaları mümkün değil. Mustafakemalpaşa, Pasinler'deki kararları yok sayarak İstanbul'daki itirazları kabul eden, duruma göre karar veren YSK'nın hukuki değil siyasi karar verdiği ortada. YSK, sandık kurulları başkanlarının memur olmadıklarını açıkladı ancak seçim sonucuna nasıl tesir ettiğini söylemedi. Aynı sandıktan çıkan ilçe başkanlığı, belediye meclis üyeliği, muhtarlık seçimleri neden iptal etmediğini açıklamadı.
YSK kararında görmediğimiz şeyleri AK Parti'nin broşürlerinde görmeye başladık. Seçim gecesi oyları çalamayan hukuk cellatları sandık darbesiyle mazbatayı gasp etmişlerdir. 
-AK Parti adayı oyları çaldılar, diyor. YSK, polisler, hakimler, savcılar emrinizde, güç sizin elinizde bir oy hırsızlığı varsa bunu sizlerden başka kimse yapmış olamaz. Seçimi çalanlar utanmadan bizleri oy hırsızlığıyla suçluyor. Çaldı sözünü Başbakanlık, bakanlık, TBMM yapmış biri söylüyorsa üzücüdür. Süleyman Demirel'in iktidarda değil itibarda kalmak önemlidir' sözü akla geliyor. 
Erdoğan elde kalan son meşruiyet kalesini sandığı ateşe vermiştir. Çıkmış bizi er meydanına çağırıyorlar, biz er meydanından kaçmayız. Siz yenildikçe güreşe doymuyorsunuz. Bu ikiyüzlülükler milletin terazisinde tartılacaktır. 
Gencecik evladımızın Berkay'ın 'Her şey güzel olacak Ekrem abi' sözü sarayı korkutmuş. Eski ortaklarını terörist ilan ettiler ancak işbirliklerinin hesabını veremediler. Herkesi de eski ortaklarıyla işbirliğiyle suçluyorlar. İktidarın baskı üzerine inşa ettiği kalenin Erdoğan'ın elinden kaçtığını iyi görüyorlar. 
Korku duvarları çatladı.
Erdoğan'ın sanatçıları ve spor kulüplerini tehdit etmesi düştükleri durumu gösteriyor. Herkes konuşacak. Sanatçısı, sendikacısı, iş adamı konuşacak.
İstanbul seçimini gasp edenler milletimizin işini, aşını, geleceğini çalmışlardır. Bugüne kadar bilerek ekonomiye bu kadar zarar ver bir iktidar iş başına gelmemişti.
Sandık darbesiyle sıçrayan kuru kontrol edebilmek için kamu bankaları eliyle 4,5 milyar dolar kasadaki rezevi sattı. Piyasada bankaların ticari faizleri yüzde 30'lara geldi. Bu yılın 2. çeyreğini de yitiriyoruz. Mart ayı cari dengesi açıklandı. Ekonomideki sert daralmaya bağlı cari açık geriliyor, bu açığı finanse edecek durumumuz bile yok. Yatırımcılar 835 milyon dolar parayı ülke dışına çıkarmışlar. 
Pahalılık ve işsizlik önümüzdeki günlerde artarak sürecek. Ekonomi yönetimindeki damat durumun farkında değil. Dün çıktı dengelendik dengeleniyoruz, diye konuşuyor. Ekonomi hızla daralırken cari açığı sıfırlamak üzereyiz diyor. Tünelin ucundaki ışık büyüyor diye alay ediyor. Damat dışındaki herkes o ışığın hızla gelen trenin ışığı olduğunu görüyor. Ekonomiyi bu kadar kötü yöneten bir ekibin elinde dış düşmana gerek yok. AK Parti iktidarını yıllardır uyarıyoruz. Sermaye seçici oluyor, hata yapma marjınız kalmadı, dedik. Bizi dinlemediler. Tersine kurumsal yapımızı yok edecek her yanlışı yaptılar. Şimdi elde kalan tek meşruiyet kalesi sandığa da tekme attılar. Milletin cebine ortum döşeyenler ekonomik krizin fatırasını millete yıkmak için çaba gösteriyorlar. 
MB'nin elinde kötü günler için tutulan ihtiyat akçelerinin Hazine'ye aktarımı için hazırlık yapacaklarmış. Bu kadroların mağdura yatmalarına milletimiz kanmayacaktır. 
-Soma'daki iş cinayetinin bugün 5. yıl dönümü. Kendilerine rahmet, kederli ailelerine ve milletimize sabır diliyorum.
-İstifa etmesi gereken İstanbul İl Seçim Kurulu başkanı değil YSK üyeleri.
-(Bahçeli'nin Öcalan açıklaması) Meydanlarda Öcalan'ı asın diye ip atanların geldiği nokta budur. Mitili İstanbul'a atınca yumuşuyorlar demek. 
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları