loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'den 'toplu istifa' haberine ilişkin açıklama

CHP'den 'toplu istifa' haberine ilişkin açıklama
Tarih: 11.01.2019 - 16:41
Kategori: Siyaset

CHP Mersin İl Başkanlığından yapılan açıklamada, CHP'den 276 kişinin istifa ettiği ve İYİ Parti'ye geçtiğine yönelik basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Mersin'de Cumhuriyet Halk Partisi’nden toplu istifalar yaşandığı yönünde çıkan haberlere ilişkin CHP Mersin İl Başkanlığından açıklama yapıldı.

İl Başkanı Adil Aktay tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Mersin'de Cumhuriyet Halk Partisi'nden 276 kişinin istifa ettiği ve İYİ Parti'ye geçtiği yolunda çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu kişiler İYİ Parti'ye üye olmuş olabilirler ancak bu kişilerin CHP üyesi oldukları ve yakın zamanda partiden istifa ettikleri iddiası bütünüyle masa başında üretilmiş bir kurgudur. Bizim kayıtlarımıza göre böyle toplu bir istifa durumu kesinlikle söz konusu değildir" denildi.

Aktay, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

"Konuyla ilgili toplantıda, CHP'den istifa ettiği belirtilen 276 kişiyi temsilen yalnızca 10 kişiye İYİ Parti rozeti takılmıştır. Rozet takılan isimlerin dahi önemli bir bölümünün partimizle herhangi bir ilişkisi yokken, geri kalan ve ortada görülmeyen 266 kişinin de belgesiz, kanıtsız "Cumhuriyet Halk Partili vatandaşlar" olarak nitelenmesindeki niyet ortadadır. Demokratik ve şeffaf bir siyaset anlayışında böyle niyetlere, böyle usullere yer yoktur, olmamalıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Mersin'deki gücü ortadadır. Sayın Vahap Seçer'in Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak ilan edilmesiyle birlikte bu gücümüze güç katacak yeni bir sürece adım atmış bulunuyoruz. Kısa süre içerisinde ilçe belediye başkan adaylarımızı ve belediye meclis üyesi adaylarımızı da ilan ederek Mersin'de yeni bir sayfa açma yolunda tam kadroyla çalışmalarımızı hızlandıracağız. Hiç kimseyi ayırmadan, dışlamadan, Mersin'i tüm renkleri, tüm zenginlikleriyle bütünleştireceğiz. Hep birlikte, Mersin’i mutlu ve huzurlu bir geleceğe  taşıyacağız."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları