loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Altay'dan anket açıklaması: İstanbul’da öndeyiz

CHP'li Altay'dan anket açıklaması: İstanbul’da öndeyiz
Tarih: 01.03.2019 - 15:22
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, seçim anketlerine ilişkin, “Ankara için bir tereddüt yok İzmir ilan edildi gibi. İstanbul’da da an itibariyle öndeyiz. 10-12 Mart gibi ‘İstanbul’u CHP alıyor’ diye herkes konuşacak. Erdoğan anketleri gördükçe çıldıracak” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Altay, yolsuzlukları, yasakları, yoksulluğu bitirme vaadiyle işbaşına gelen AKP’nin, Türkiye’yi “5Y Cenneti” haline getirdiğini belirterek, “Milletten ‘3 Y’yi bitireceğiz’ diye oy alarak işbaşına gelenler; yoksulluğa, yolsuzluklara, yasaklara, yalan ve yağmayı da ekleyerek, Türkiye’yi 5 Y cennetine çevirdiler. 5’li çete ve bir tek adam Erdoğan, Türkiye’yi uçurumun başına getirdi” dedi.

“DAMAT BAKAN SARAY ALEMİNDEN SANAL ALEME GEÇMİŞ, MİLLETİN AKLIYLA ALAY EDİYOR”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın vergi reformu ve istihdam kampanyası ile ilgili açıklamalarına tepki gösteren Altay, “Damat Bakan, daha dün iş başına gelmişler gibi konuşuyor. Aslında ‘16.5 yıldır ülkeyi yönetip ekonomiyi bu hale nasıl getirdiniz’ diye sormak gerekir. Sürekli vergi reformundan söz ediyorlar, sürekli kampanya düzenliyorlar. Bu kaçıncı istihdam kampanyası? Ama çare yok. Bakan ‘Aralık kasımdan, ocak aralıktan, şubat ocaktan iyi olacak’ diyor. Milletin aklıyla alay ediyor. Hangi rakamlar iyi. Ocak’ta açıklanan işsizlik rakamı 11.6, Şubat’ta 12.3. TÜFE ocakta 12.30, Şubat’ta 12.35. Ocak’ta benzin 6.1 TL, Şubat’ta 6.52. Takibe Düşen kobi kredileri Ocak’ta 41.3, Şubatt’ta 43.8 Milyar TL. Bunlar resmi rakamlar. Şubat, ocaktan iyi mi? Hayır. Damat, alemi kör herkesi sersem zannetmektedir. Her 4 gençten biri işsiz. Esnaf, 5’li çete dışındaki iş dünyası büyük sıkıntı çekiyor. Millet geçim sıkıntısı içindeyken, refah tablosu çizmek milletin aklıyla alay etmektir. Ölüm döşeğindeki birine ‘kalk koş’ demek gibi bir şeydir. Damat saray aleminden sanal aleme geçmiş, milletin aklıyla alay ediyor. Millet kendi aklıyla alay edene gününü gösterir” dedi.

"3 Y’YE YAĞMA VE YALAN EKLENDİ"

Türkiye’de ağır bir ekonomik sıkıntı yaşandığını, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın CHP’ye çamur atarak bu tabloyu gizlemeye çalıştığını vurgulayan Altay, “AKP ‘3Y’yi bitireceğiz’ diyerek iş başına geldi; yoksulluğa, yolsuzluğa, yasaklara, yağma ve yalanı ekleyerek, Türkiye’yi 5Y cennetine çevirdiler. 5’li çete ve bir tek adam Erdoğan, Türkiye’yi uçurumun başına getirdi. Altıncı Y’yi söylemek istemiyorum. Türkiye’de ağır bir ekonomik buhran var. 5’li çete hariç, Türkiye’nin büyük firmaları şikayet ediyorsa, bu artık yolun sonu demektir. 31 Mart yeni bir yolun açılacağı seçim olacaktır. Millet doğrulup sırtındaki kamburu atacaktır” diye konuştu.

"MİLLİ GÜVENLİK SORUNU ERDOĞAN"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Millet İttifakı ile ilgili değerlendirmelerine de tepki gösteren Altay, “Saray bekçisi Bahçeli de boş durmuyor, milli güvenlik sorunu icat ediyor. Sayın Bahçeli milli güvenlik sorunu arıyorsa, Erdoğan’a bakacak. Erdoğan artık iktisadi anlamda da dış politika anlamında da milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. Sayın Bahçeli’nin, yıllardır bekçiliğini yaptığı Erdoğan’ın gerçekten bir milli güvenlik sorunu haline geldiğini görmemesi mümkün değil. Sayın Bahçeli’nin ‘Herkesten cumhurbaşkanı olur, Erdoğan’dan olmaz’ sözü hala aklımızdadır. Bu gün gelinen nokta açısından bu neyin teslimiyetidir, ülkücü camianın ve bizim bilmeye hakkımız var” şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROGLU DEVLETTEN GÜÇLÜ"

Yargıtay Cumhuriyet savcısının balyoz davası mağduru hakkında verilen “150 bin TL’lik” tazminat davasını “devletin mali gücü” gerekçesiyle bozulması yönündeki talebini eleştiren Altay, “Yargıtay’dan zaytung haberi olacak değerlendirmeler geliyor. Ergenekon-Balyoz kumpaslarında mağdur olanlar için 150 Bin TL’lik tazminatın, devletin mali gücü gerekçesiyle bozulması isteniyor. Yargıtay,  Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu hakkında verilen 300 bin TL’lik, 700 bin TL’lik davalar için de, Erdoğan’ın ‘2.5 Milyon TL oldu’ dediği cezalar için ne diyecek göreceğiz. Yargıtay’ın değerlendirmesine göre; Sayın Kılıçdaroğlu, devletten dana güçlü, devletten daha zengin” değerlendirmesinde bulundu.

"AKP-FETÖ-PKK İLİŞKİLERİ İNCELENMELİ"

Erdoğan’ın CHP’yi yönelik sözleri, “PKK eşittir HDP” söylemi ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’nın “inceliyoruz” açıklamalarıyla ilgili soru üzerine Altay, şunları söyledi:

“CHP-PKK ilişkisi olmayan bir ilişkidir. Biz PKK’yı devletin amansız mücadele etmesi gereken bir terör örgütü olarak tanımlıyoruz. Terör örgütüyle pazarlık edilmez mücadele edilir. HDP’ye terör örgütü derseniz, Türkiye’ye yönelik en büyük kötülüğü yaparsınız. Türkiye’yi kafalarda bölmüş olursunuz. AKP’lilerin geçmişte PKK ve Öcalan ile ilgili söylediklerine bakmak lazım. ‘Öcalan Türkiye’nin önünü açıyor’ diyen AKP yöneticisidir. Siyasete ‘Sayın Öcalan’ kavramını sokan, bugünün Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır. ‘Terör saldırıları oylarımızı arttırıyor’ diyen AKP yöneticisidir. Sayın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, partilerin terör örgütleriyle ilişkisine bakacaksa, tabi ki bakmalıdır, AKP’nin FETÖ ile ilişkisine de, AKP’nin PKK ile ilişkisine de, AKP’nin IŞİD ile ilişkisine de bakmalıdır. Erdoğan, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ile ilgili pek çok konuda dava açtı. Ama terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı suçlamalarıyla ilgili hiçbir dava açmadı. Neden açmıyor? Namuslu bir savcı çıkıp, sen şu bu iddianın belgeleri nedir, delilleri nedir demiyor. Başsavcı HDP-PKK ilişkisine baksın ama kendisine tavsiyem siyasi partiyle terör örgütü arasında ilişki kuracaksa AKP-FETÖ, AKP-PKK ilişkisini de incelemelidir. HDP ile resmi bir ittifakımız yok, HDP'yi terörist bir parti olarak da görmüyoruz. Terör örgütü PKK'dır. HDP'nin milletvekili TBMM kürsüsünde oturup başkanlık ediyorken, sen altına kırmızı plaka vermişken, bu partiyi 'terör örgütü' olarak niteleyemezsin. Ceketini ilikliyorsun, HDP'li Meclis başkanvekilinden parmak kaldırıp söz istiyorsun, verirse konuşuyorsun, vermezse konuşmuyorsun.”

"HALK ERDOĞAN’A, ERDOĞAN ANKETLERE KÜSTÜ"

Erdoğan’ın yerel seçim anketleriyle ilgili değerlendirmelerinin sorulması üzerine Altay, “Erdoğan’ın küsmeleri vardır. Erdoğan, halkın kendisine küstüğünü görmezden gelmek için anket firmalarını suçluyor. Erdoğan, halkın kendisini gözünden ve gönlünden düşürdüğü için anketlerde böyle sonuçlar çıktığını görse kendisi açısından belki sağlıklı tedbirler alabilir” dedi.

CHP’nin anketlerinde hangi sonuçların alındığının sorulması üzerine de Altay, “Ankara için bir tereddüt yok İzmir ilan edildi gibi. Antalya, Adana, Mersin Muğla, Aydın, Canakkale, Eskişehir ile ilgili tereddüt taşımıyoruz. İstanbul’da da an itibariyle öndeyiz. İki hafta sonra, 10-12 Mart gibi ‘İstanbul’u CHP alıyor’ diye herkes konuşacak. Nasıl şimdi herkes Ankara’yı ‘CHP alıyor’ diyorsa, 10 Mart gibi İstanbul için de ‘CHP aldı’ denilecek. Erdoğan anketleri gördükçe çıldıracak” yanıtını verdi.

"SEÇİME GİDERKEN AF AÇIKLAMASI EDEPSİZLİK"

Altay, Yargıtay Başkanı’nın af ile ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine de “Devlet makamında oturanların her önüne gelen konuyla ilgili konuşması doğru değil. Yargıtay Başkanı’nın af ile ilgili görüş bildirmesi de doğru değil. Af milletin vicdanıyla ilgilidir. Hele seçime giderken af konusun konuşmak edepsizliktir, görevi kötüye kullanmaktır” dedi. 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları