loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Barut: Bilimsel ve profesyonel arama-kurtarma çalışmaları düzenlenmeli

CHP'li Barut: Bilimsel ve profesyonel arama-kurtarma çalışmaları düzenlenmeli
Tarih: 06.02.2020 - 15:37
Kategori: Siyaset

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Van'daki çığ felaketinde yaşanan acıların bir daha olmaması için bilimsel ve profesyonel arama-kurtarma çalışmalarının organize edilmesini, ulusal düzeyde bilinçlendirme amacıyla eğitim planlaması yapılmasını istedi.

Meclis'te konuşan Ayhan Barut, "Elazığ ve Malatya'da depremin yaralarını sarmaya çalışırken şimdi de Van'da meydana gelen çığ felaketi ve İstanbul'daki uçak kazası ile yüreklerimiz dağlandı. Can kurtarmak için can veren kahraman askerlerimizi ve güvenlik güçlerimizi, arama-kurtarma görevlilerimizi, hayatını kaybeden yurttaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz" dedi.

"ACİL DURUM SEFERBERLİĞİ BAŞLATILSIN"

Elim olayların hemen ardından toplumun tüm kesimlerinin hiçbir ayrım gözetmeden seferber olduğuna dikkat çeken Barut, şunları kaydetti:
"Maalesef acımız çok büyük. Depremden sonra çığ felaketi ve uçak kazasıyla yine ciğerlerimiz yandı. Bu süreçte görüldü ki halkımız tüm yaşanan acıları, insan üstü bir gayret ve toplumsal dayanışma duygusuyla bertaraf etmek için seferber oldu. Hiçbir ayrım gözetmeksizin devletin ve milletin göstermiş olduğu bu yüce dayanışma duygusu her türlü takdire şayandır. Deprem gerçeğine karşı her türlü tedbirin alınması için yetkililer harekete geçmelidir. Çığ gibi bir felaketle mücadele ederken çağın gerektirdiği bilimsel ve profesyonel arama-kurtarma çalışmaları organize edilmelidir. İlgili kurum ve kişilerin, acil durumlara ilişkin yurttaşlarımız için ülke genelinde eğitim planlaması yapılmalıdır."

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları