loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Gürkan Oras: 'Keşke dememek için kenetlenmeye, CHP’de birleşmeye çağırıyorum'

CHP'li Gürkan Oras: 'Keşke dememek için kenetlenmeye, CHP’de birleşmeye çağırıyorum'
Tarih: 29.03.2019 - 11:34
Kategori: Siyaset

CHP'nin Kırklareli belediye meclis üyesi adayı Gürkan Oras, "İlimizde İYİ Parti, CHP ittifakı kurulmuşken CHP içinden bağımsız aday çıkarak, sınırsız, akıl almaz harcamalar yaparak seçim çalışması yürütmenin adeta AKP’ye belediyeyi hediye etmekle eş anlamlı olduğu unutulmamalıdır" dedi....

CHP'nin Kırklareli belediye meclis üyesi adayı Gürkan Oras, CHP içinde çıkan bağımsız adaylarla ilgili olarak, "İlimizde İYİ Parti, CHP ittifakı kurulmuşken sebebi ne olursa olsun CHP içinden bağımsız aday çıkarak, sınırsız, akıl almaz harcamalar yaparak seçim çalışması yürütmenin adeta AKP’ye belediyeyi hediye etmekle eş anlamlı olduğu unutulmamalıdır. Bunun vebali çok ağırdır" dedi.

Gürkan Oras, "Bağımsız adaya oy vermeyi düşünen kalbi soldan, eşitlikten, demokrasiden, CHP’den yana olan vatandaşlarımızı konuyu bir daha düşünüp keşke dememek için kenetlenmeye, kucaklaşmaya CHP’de birleşmeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı.

Oras'ın açıklaması şöyle:

"Kırk yıldır politikaya ilgi duyup içinde olmaya çalışıyorum. 15 yaşımda rahmetli Ali Üstündağ’ın peşinde 'devrimci, halkçı Üstündağ' diye bağırıp kahve kahve dolaşarak siyasete adım attım. Bana göre rahmetli Üstündağ o günkü olanaklar ile 'çalmadan, köşe dönmeden belediye hizmeti nasıl verilir’e en güzel örneklerden biriydi. Işıklar içinde yatsın. Ben yozlaşmanın bu kadar yayıldığı cahil cesareti ve küstahlığının bu kadar cüretkarlaştığı, kibar hırsızların baş tacı edildiği bir dönem hatırlamıyorum. Ülke çapında demokrasi, insan hakları, hukukun neredeyse rafa kalktığı,topluma korkunun, örgütsüzlüğün egemen olması için çaba sarf edildiği günleri yaşıyoruz.

Ülkeyi fakirleştiren, emekçileri sendikasızlaştıran, tarımı, hayvancılığı ve üretim yapan her kesimi yok eden, ülkeyi ithalat cennetine çeviren bir iktidarla karşı karşıyayız. Şeker fabrikaları, devlet tarım üretme tesisleri vb yerleri satan AKP hükümeti tanzim satışlar ile enflasyonu düşürmeye çalışıyor. Makam uçağı aldığı Katar emirine tank palet fabrikamızı satan AKP yanına MHP'yi alarak tek adayla seçime giriyor. Kırklareli siyasi tarihinde sağ muhafazakar kesimin tek adayla yerel seçime girdiği başka bir seçim yoktur. Bunun karşısında Cumhuriyetten, Atatürk'ten, demokrasiden ve şeffaf, katılımcı, dürüst, hesap veren belediyecilikten yana olan bizler ne yapıyoruz? Ülkeyi gericileştiren, eğitimi katleden, ülkeyi Orta Doğululaştıran AKP bloğuna karşı en geniş muhafeleti örgütlememiz gerekirken CHP'yi bölmeye çalışarak bağımsız aday çıkarıyoruz.

CHP genel merkezinde günlerce tartışılıp, eğilim yoklamaları yapılarak beş aday içinden Tuna Soykan 59 Parti Meclis üyesinin oy birliği ile seçilmiştir. Parti üyeliği, partili ahlakı, örgütlü yapıdan yana olmak PM kararına saygı göstermeyi gerektirir. Bugünkü şartlarda belediye meclisi olmayan bağımsız adayın kazanma şansı yoktur ama seçimi kaybettirme olasılığı oldukça yüksektir. İlimizde İYİ Parti, CHP ittifakı kurulmuşken sebebi ne olursa olsun CHP içinden bağımsız aday çıkarak, sınırsız, akıl almaz harcamalar yaparak seçim çalışması yürütmenin adeta AKP’ye belediyeyi hediye etmekle eş anlamlı olduğu unutulmamalıdır. Bunun vebali çok ağırdır. Bağımsız adaya oy vermeyi düşünen kalbi soldan, eşitlikten, demokrasiden, CHP’den yana olan vatandaşlarımızı konuyu bir daha düşünüp keşke dememek için kenetlenmeye, kucaklaşmaya CHP’de birleşmeye çağırıyorum."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları