loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Hamzaçebi'den Çekmeköy'deki askeri alanın plan değişikliğiyle yapılaşmaya açılmasına tepki: İstanbul'a ihanet süreci devam ediyor

CHP'li Hamzaçebi'den Çekmeköy'deki askeri alanın plan değişikliğiyle yapılaşmaya açılmasına tepki: İstanbul'a ihanet süreci devam ediyor
Tarih: 05.01.2020 - 13:16
Kategori: Siyaset

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, daha önce mahkeme kararıyla iptal edilen Çekmeköy'deki askeri bölge içindeki 187 dönümlük yeşil alanın plan değişikliğinin ticaret+konut alanı olarak yeniden yapıldığını söyleyerek tepki gösterdi.

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, İstanbul Çekmeköy'deki askeri bölgedeki yeşil alanın plan değişikliğiyle ticaret-konut alanı olarak kullanılmak için yapılaşmaya açılmasına tepki gösteren bir açıklamada bulundu.

Hamzaçebi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul'a ihanet süreci devam ediyor. 2017'de tepki gösterdiğimiz ve mahkeme kararıyla iptal edilen Çekmeköy'deki askeri bölge içindeki 187 dönümlük yeşil alanın plan değişikliği ticaret+konut alanı olarak yeniden yapılıyor. Buranın yapılaşmaya açılması kabul edilemez" dedi.

Hamzaçebi süreci şöyle aktardı: 

"2017'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Taşdelen bölgesine yönelik plan çalışması devam ederken Bakanlıkça onaylanan 26.12.2017 tarihli imar plan değişikliklerine İBB Ulaşım Daire Başkanlığı olumsuz görüş vermişti. Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü'nün İstanbul Çevre Düzeni Planı kararlarına uyulması yönündeki görüşüne karşın plan değişikliği onaylandı. Bilirkişiler raporlarında yapılan plan tadilatının kamu yararı taşımaması ve orman ve su mevzuatına aykırı olması nedeniyle iptal edilmesi gerektiğini belirtmiştir. Mahkeme bu bilimsel veriler doğrultusunda planları iptal etmiştir. Ancak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mahkeme kararına rağmen aynı planları yasaları ve hukuku hiçe sayarak onaylamış ve 26 Aralık 2019 tarihinde tekrar askıya çıkarmıştır. Etrafı orman alanı olan 187 dönümlük bu arazi, yapılan plan tadilat ile adeta orman alanının bağrına bir hançer gibi saplanacaktır. Ömerli içme Suyu Havzası uzun mesafe koruma alanında kalan bu alan yapılaşmaya açıldığı takdirde doğal çevreye ve su havzasına büyük zarar verecek, mevcut komşuluğundaki orman alanını tehlikeye sokacaktır. Bu durum kabul edilemez."
 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları