loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Kaplan'dan Bakan Koca'ya: Deniz yolu taşımacılığı sektöründe önlem alınıyor mu?

CHP'li Kaplan'dan Bakan Koca'ya: Deniz yolu taşımacılığı sektöründe önlem alınıyor mu?
Tarih: 05.02.2020 - 16:27
Kategori: Siyaset

CHP Gaziantep Milletvekili Eczacı İrfan Kaplan, TBMM’ye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi vererek Modern İpek yolu ile demir yolu ve deniz yoluyla ülkemize Çin’den gelen ulaşım araçlarının ve personellerin ne tür sağlık denetiminden geçtiğini sordu....

CHP'li İrfan Kaplan, Çin’den hızla yayılan Corona virüsünün ülkemiz için de ciddi bir tehdit oluşturabileceğine dikkat çekerek, “Özellikle Modern İpek Yolu olarak bilinen ve Çin’den hareket ederek riskli bulunan Asya ülkelerini geçip, Türkiye’nin de Ahılkelek, Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Kocaeli ve İstanbul üzerinden geçerek, Kapıkule’den çıkış yapan yük trenlerindeki personel, virüsün kuluçka dönemi de göz önünde bulundurulduğunda bariz risk taşımaktadır. Hal böyleyken büyük bir tehdit haline gelen Corona virüsü, deniz, kara ve demir yoluyla da yayılabilir” diye ifade etti.

KAPLAN’DAN BAKAN KOCA’YA SORULAR

  • Ülkemiz üzerinden geçen trenlerdeki personel, sınır girişlerinde ve güzergâhlarda virüs taramasından geçirilmekte midir? Geçirilmekteyse konu ile ilgili kaç personel bu göreve verilmiştir?
  • Corona virüsü ile ilgili deniz yolu taşımacılığı sektöründe alınan tedbir ve önlemler nelerdir?
  • Farklı bilim insanlarının yaptığı açıklamalar görüş kirliliğine sebep olmakta ve bu bağlamda ülkemize kargo ile gelen ürünler risk taşımakta olup olmadığı belirsizliğini korumaktadır. Ülkemiz üzerinden geçen trenler ve taşıdıkları muhteviyat risk taşımakta mıdır?
  • Ülkemize deniz yoluyla gelen kargo gemilerindeki personel Corona virüsü taramasına tabii tutulmakta mıdır? Tabii tutuluyorsa kaç personel konu ile ilgili görevlendirilmiştir?
  • Ülkemize Çin’den deniz yoluyla gelen gemilerde ve konteynerler risk taşımakta mıdır? Corona virüsü ile ilgili deniz yolu taşımacılığı sektöründe alınan tedbir ve önlemler nelerdir?

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları