loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Muharrem Erkek: 31 Mart ve 23 Haziran seçmen listelerini karşılaştırdık. Her iki listedeki seçmenler ve sandık numaraları aynı

CHP'li Muharrem Erkek: 31 Mart ve 23 Haziran seçmen listelerini karşılaştırdık. Her iki listedeki seçmenler ve sandık numaraları aynı
Tarih: 15.05.2019 - 09:30
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek YSK'nın seçmen listelerini siyasi partilere sunduğunu açıkladı.

CHP'li Muharrem Erkek, YSK'nın 23 Haziran için sunduğu listeyle 31 Mart seçimlerinde geçerli olan listeyi karşılaştırdıklarını belirterek, "Toplamda 10.560.607 seçmen mevcut" dedi.

Muharrem Erkek, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "YSK, seçmen listelerini siyasi partilere sundu. Siyasi Parti Portalı olan SİPPORT üzerinden listeleri biz kontrol edebiliyoruz. 31 Mart günü İstanbul'da oy kullanan herkes 23 Haziran'da da oy kullanacaktır. Kısıtlı ve ölen seçmenler için listelere şerh düşülecektir.

Listelerde herhangi bir seçmen artışı ya da azalışı ise olmayacaktır. CHP olarak 31 Mart'taki liste ile şu an sisteme yüklenen listeyi karşılaştıracağız. Eksik/yanlış tüm isimler için gerekli girişimde bulunacağız. Süreç kontrolümüzdedir. Unutulmasın ki #HerŞeyÇokGüzelOlacak" ifadelerini kullandı.

Muharrem Erkek'in listelerin karşılaştırılmasının ardından yaptığı açıklama ise şöyle:

"YSK'nın 23 Haziran İstanbul seçimi için partimizle paylaştığı seçmen listesiyle 31 Mart'ta geçerli olan liste arasında bilgisayar sistemi üzerinden ilk karşılaştırmayı gerçekleştirdik.

Her iki listedeki seçmenler ve sandık numaraları aynı. Toplamda 10.560.607 seçmen mevcut. Bundan sonra da kontrollerimiz İstanbul örgütümüzle birlikte devam edecektir. Seçmenin iradesi YSK’nın iradesinden üstündür.

Demokrasiye inanan her birey 23 Haziran’da sandığa gitmeli ve oyunu kullanmalıdır. Biz tüm sandıklara ve #İstanbul’un iradesine sahip çıkacağız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları