loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Muharrem Erkek: Kaz Dağları çığlık atıyor, bir tek iktidar sahipleri duymuyor

CHP'li Muharrem Erkek: Kaz Dağları çığlık atıyor, bir tek iktidar sahipleri duymuyor
Tarih: 28.07.2019 - 16:13
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Kaz Dağları'ndaki maden şirketlerinin altın arama faaliyetleri için yapılan ağaç katliamına karşı "Büyük bir direniş başlattık. Bu mücadele büyüyecek" dedi.

Kaz Dağları'ndaki ağaç katliamına karşı başlatılan 'Su Nöbeti'ne katılan ve talanı yerinde gören Muharrem Erkek, Orman Bakanlığı'ndan yapılan "195 bin değil 13 bin 400 ağaç kesildi" açıklamasını yalanladı. Erkek, "Tarım ve Orman Bakanlığı, Enerji Bakanlığı altın şirketleriyle yürüdükleri için gerçekleri kamuoyundan gizliyorlar. Burada neredeyse metrekareye 3 ağaç düşüyor" ifadelerini kullandı.

Muharrem Erkek, "Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Duyarlı herkesi bu mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

Muharrem Erkek'in açıklamaları şöyle:

"Kaz Dağları'nın eteklerinideyiz. Çanakale'nin tek içme suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı'nın havzasında Kirazlı-Balaban mevkiindeyiz. Siyanürlü altın madenciliğine karşı tespitler yapıyoruz. Kaz Dağları ekosistemdir. Dünyanın en önemli oksijen kaynağıdır. dünyanın en temiz su kaynaklarına sahiptir. Çanakkale'nin, Balıkesir'in tüm bereketli topraklarını, tarım alanlarını besleyen sular Kaz Dağları'ndan doğar. Kaz Dağları çığlık atıyor, bir tek iktidar sahipleri duymuyor. On binlerce ağaç kesiliyor, dere yatakları dolduruluyor. İktidar sahipleri de, şirketlere izin verenler de seyrediyor. Bugün bize artık ağaç kesimi yapılmayacak dendiği halde ağaç kesimi olduğunu gördük. Temiz su kaynaklarımız büyük risk altında. Kaz Dağları bir avuç insanın çıkarları için heba ediliyor. Büyük bir direniş başlattık, Çanakkale Belediyesi, STK'lar ve halkla birlikte. Bu mücadele büyüyecek. Bu faaliyetler durmazsa katliam devam edecek. Buradan Çanakkale Valiliği'ne, iktidar milletvekillerine, Çevre Müdürlüğü'ne, Çevre Bakanlığına, Enerji Bakanlığı'na sesleniyorum; bu faaliyetleri durdurun. Bu faaliyetlerde kamu yararı yok. Sizin kanuna uygun dedğiniz işllemler, Anayasaya, hukuka, ahlaka aykırı. Çevreyi korumak vatandaşın da, devletin de görevi. Bu katliamı durdurun. Çocuklarımıza temiz, doğal bir çevre bırakmak zorundayız. Kaz Dağları hepimizin. Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Duyarlı herkesi bu mücadeleye destek olmaya çağırıyoruz. Ağaç kesmek bir canlıyı öldürmektir. Bu bölgede 200 bine yakın ağaç kesildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, Enerji Bakanlığı altın şirketleriyle yürüdükleri için gerçekleri kamuoyundan gizliyorlar. Burada neredeyse metrekareye 3 ağaç düşüyor."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları