loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Özel: Dış politika hakkında bilgi vermesi gereken Dışişleri Bakanı Katar Emir’inin karşısındadır

CHP'li Özel: Dış politika hakkında bilgi vermesi gereken Dışişleri Bakanı Katar Emir’inin karşısındadır
Tarih: 29.02.2020 - 17:13
Kategori: Siyaset

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Suriye/İdlib gündemi dolayısıyla basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrası açıklamada bulundu. Özel yaptığı basın açıklamasında hükümetin Meclis'teki partileri bilgilendirmediğine değinerek, Suriye krizine dair toplantıdan çıkan sonucu paylaştı. ...

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel İdlib gümdemiyle basına kapalı gerçekleşen toplatı sonrası yaptığı açıklamadan öne çıkanlar şöyle:

İdlib gündemiyle olağanüstü bir toplantı gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı taziye dileklerini iletmek üzere Meclis Başkanı’na taziye dileklerini iletti. Olağanüstü oturum talep ettik. Talebimiz 120 milletvekilinin çağrısıyla toplanabileceği hükmüne dayanıyordu. Atanmış bakanlar gelip bilgi verir diyorlar.

Niçin toplantıya çağırıyoruz. Görüntüde bir savaş var  CHP dün olduğu gibi bugün de teröre mücadele için tezkerelere destek verecektir. Erdoğan’ın elinde bulundurduğu 4 Ekim 2019 tarihli tezkere şuan kullandığı yetkileri kendisine devretmemiştir.  Meclis Başkanı’nın bakanların açıklama yapacağı tutumunu kınıyoruz. Hulusi Akar partileri bilgilendirecek deniyor. İşi Hulusi Akar’lık duruma getiren  Türk dış politikasıdır.

Türk Dış politikası hakkında bilgi vermesi gereken Dışişleri Bakanı müsait değildir çünkü Katar Emir’inin karşısındadır. 36 Mehmetçiğin şehit olması olağan hadise değildir. Bu sebeptendir ki siyasi partiler, NATO,  BM Güvenlik Konseyi olağan üstü toplanmıştır.  

Bugün yaptığımız toplantıda dış politika ve güvenlik açısından sunum yapılmıştır. 25 vekilimiz  görüşlerini açıklamıştır.  

İdlib’in ülkemiz için tehdit haline gelmesi yanlış politikalar nedeniyledir. Felaketin ilk adımları Suriye’nin içişlerine karışacak. ÖSO’yu kurdurtarak atılmıştır.  

Türkiye’nin gözlem noktaları kuşatılmaktadır. Biz 2011’den bu yana İdlib’den ne işimiz diyoruz.

Cumhuriyet Halka Partisi Türkiye’nin yeni yol haritasına ihtiyacı olduğunu belirtmekte. Aktif  bir diplomasi atağı öneriyoruz.  Ateşkesin sağlanması için muhataplarla doğrudan iletişime geçilmesini savunuyoruz. Güvenli bölge Rusya ile görüşülerek kurulmalı.

Asli kusurlu olan AB ve ABD’nin duyarsız kalmaları affedilebilir değil. Yunanistan ve Bulgaristan’ın tutumu insan hakkı ihlalidir.  Sosyal demokrat bir parti olarak mültecilere hamaset içinde olamaz.  Partimiz göçmenlerin uluslararası hukuktan doğan haklarını savunmaktadır.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları