loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Öztrak: Olağan dışı imtiyaz tanınan bir şirket doğalgazda indirim yapmak yerine Erdoğan ailesinin vakfına bağış yapıyor, bir Cumhuriyet savcısı yok mu bu memlekette?

CHP'li Öztrak: Olağan dışı imtiyaz tanınan bir şirket doğalgazda indirim yapmak yerine Erdoğan ailesinin vakfına bağış yapıyor, bir Cumhuriyet savcısı yok mu bu memlekette?
Tarih: 03.02.2020 - 16:55
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

Öztrak'ın açıklamaları şöyle:

"Vatandaşların ödediği vergilerin hesabını sorması demokrasilerin olmazsa olmazıdır. Biz de iktidarın deprem için topladığı 34 milyar doları sorduk. Depreme hazırlık yapmak için ne harcadın diye sorduk. Bu vergileri ödeyen milletimiz bu sorunun cevabını merak ediyor. Tek adam parti devleti rejiminde TBMM devre dışı, Sayıştay devre dışı. Biz milletimiz adına sorduk, sarayın kibirlisi esti gürledi ama milletin önüne bir bakkal hesabı dahi koyamadı. Neden bu raporu vermekten kaçıyorlar? Arkasında iş bilmezliği ve suçluların telaşı var. Bilim insanları Elazığ için uyarılarda bulunmuştu. Bağıra çağıra gelen deprem için neden tedbir almadık?

Deprem riskini yönetmek ayrıdır, depremden sonra kriz yönetmek ayrıdır. Bu yönetimin ikisini de yönetmekte çok ciddi sorunları var. Bugün tedbiri almayan yarın "deprem Allah'tan" diyerek sorumluluktan kurtulamaz. Elimizdeki her dakikayı, her kuruşu en etkin şekilde kullanmak zorundayız. Artık rant için değil insanlarımızın hayatı için araştırma geliştirme projeleri yapalım. Bizim uçuk kaçıkk projelere değil aklı başında projelere ihtiyacımız var.

(Başkentgaz'ın Kızılay üzerinden Ensar'a para aktarması) 152 yıl önce cephedeki askerlerimizin yaralarını sarsın diye kurulan bazı şirketlerin alengirli işlerini saklamak amacıyla paravan gibi kullanıldığı anlaşılıyor. Bu çok büyük bir skandaldır. Yaşanan skandalda bir çok izaha muhtaç husus var. Sadece vergi kaçırmayı peçelemek için mi kullanıldı başka şeyler de mi var?

Bu şirketin iştigal konusu gaz dağıtımı ve boru döşemek. Bu şirkete gayrimenkul yatırım ortaklığı statüsü nasıl veriliyor? Bu statü değişikliğini kimler yaptı? Bu statüyü aldıktan sonra bu şirketin vergi matrahı gözükmüyor. Bu imtiyazlı şirket BaşkentGaz Kızılay'a 8 milyon dolarlık şartlı bağış yapıyor. Ensar Vakfı'na yurt yapmak için gönder talimatı veriyor.”

Ensar-TÜRGEV vakıfları devlet kurumu mu? Bu devlet himayesi lafları nereden çıktı? Bu şeffaf bir bağış işiyse neden Kızılay paravan olarak kullanıyor? Şirket neden doğrudan TÜRGEV vakfına bağış yapmıyor. Bunları soracak bir Cumhuriyet savcısı yok mu bu memlekette?

Dünyanın en pahalı şehirlerinden birinde, Manhattan'da adına yurt denilen bu gökdelen saray kime yapılıyor? Burada yoksa birilerinin paraları mı aklanıyor? Özelleştirmeden ucuza kapatılan, olağandışı imtiyaz tanınan bir şirket fakir fukarının kullandığı doğalgazda indirim yapmak yerine elde ettiği kardan Erdoğan ailesinin vakfına dolambaçlı yollardan bağış yapıyor. Kızılay da bu işte paravan olarak kullanılıyor. Bakalım cesaretli bir denetmen bu skandalın üzerine gidebilecek mi?

(Ekonomi) Her türlü makyaja rağmen enflasyon çift hanelerde kalma ısrarını sürdürüyor. Türkiye dünya enflasyon liginde en yüksek enflasyona sahip 14. ülke konumunda. Milletin mutfağındaki yangın her gün biraz daha büyüyor. Türkiye daha önce hiç görmediğimiz şiddette bir krizi yaşıyor.

İş insanı Abdullah Kiğılı "bu zamana kadar böyle kriz görmedik" diyor. Yabancı yatırımcılar birer birer ülkeden çekip gidiyorlar. HSBC'nin Türkiye'den çekilmeye hazırlandığı söyleniyor. Sebebi ülkede artan belirsizlik ve ekonomideki sert dalgalanmalar. Yakında vatandaşın yürüdüğü kaldırımdan, soluduğu havadan bile vergi alacaklar.

(Akşener’in İdlib’de 6 askerin şehit olması sonrasında Meclis’te kapalı oturum çağrısı) Biz bu çağrıyı olumlu karşılarız. İdlib meselesinin ilk tartışılması gereken yer TBMM'dir."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları