loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Seyit Torun: 'AKP’nin çevre politikaları insan ve doğaya karşı'

CHP'li Seyit Torun: 'AKP’nin çevre politikaları insan ve doğaya karşı'
Tarih: 31.07.2019 - 13:58
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, son dönemde yaşanan doğa felaketlere ilişkin açıklamada bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yaptığı yazılı açıklamada “hükümetin küresel iklim değişikliğine neden olan sera gazlarını azaltacak uluslararası sözleşmeleri imzalamadığı gibi ülke içinde uyguladığı sorumsuz politikalarla da doğa felaketlerine davetiye çıkardığını” söyledi.

Torun, “hükümetin çevre politikaları insanı ve doğayı koruyan değil tam aksine yok etme riski taşıyan politikalar” dedi.  

Seyit Torun, son dönemde yaşanan doğa felaketlerine dikkat çekerek,  hükümetin hem tedbir almadığını hem de  doğayı ve üzerindeki insanı koruyan bir politika geliştirmediğini söyledi. Torun, hükümetin tedbirsizliği nedeniyle yaşanmış felaketlere şöyle dikkat çekti:  “Her yerde sel baskını, her yerde erozyon. Bakın Düzce’deki felakete, uyarılara rağmen derenin önü kapatılmış ve orada göl oluşmuş. Bakın Rize’ye, derenin içine binalar dikilmesine izin verilmiş, bakın Ordu’ya, 50 yıllık köprü selde gitmiyor, bunların yaptığı 10 yıllık köprü gidiyor. En ufak yağmurda Doğu Karadeniz şehirleri göl oluyor. Doğu Karadeniz sahil yolu hem doğayı tahrip etti, hem de insanlığı. Artık hiçbir kentte doğru dürüst denize giremezsiniz. Sorun küresel iklim değişikliği değil, asıl sorun bizim iktidarın sorumsuzluğu.”     

TÜM ÜLKE RİSK ALTINDA 

Hükümetin attığı her adımda felakete davetiye çıkardığını belirten Torun sözlerine şöyle devam etti: 

“Bin yıllardır oluşmuş dere yataklarını imara açmaz, derelerin önünü plansız projesiz doldurmaz, derelerin yataklarını değiştirmez, altın ararken hayatı zehirleyen siyanür kullanmazsanız, maden arama bahanesi ile doğayı ve doğal kültür alanlarını talan etmenizseniz, küresel iklim değişikliğine karşı önlem almış olursunuz. Ancak bizim hükümet, ülkemizin akciğerleri olan bütün bakir doğayı, batıdan doğuya, kuzeyden güneye mahvetme peşinde.  Hükümet örneğin İstanbul Kuzey Ormanları’nı, Artvin Cerattepe’yi, Kaz Dağları’nı, Çanakkale’yi, Antalya Alakır Vadisini, Ordu ve Munzur Dağları’nı gözü gibi koruması gerekirken ranta peşkeş çekmeye çalışmaktadır.  Ülkede bilimsel şartlara uygun olmadan yapılacak maden faaliyetlerine karşı, suyumuzun zehirlenmemesi, ormanımızın yok edilmemesi için hükümeti uyarıyoruz. Şirketler kar edecek diye Kaz Dağları’nı yok edemezsiniz, Munzur’da dünyanın en temiz suyu madene kurban edilemez.  İktidara yakın şirketlere, vakıflara kamu arazileri ve ormanları tahsis edemezsiniz. ” 

 

 

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları