loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Süleyman Bülbül; İş insanı Osman Kavala'nın 15 Temmuz Darbesi şüphelisi iddiası ile tutuklanması hukuk ile izahı mümkün olmayan bir vakadır

CHP'li Süleyman Bülbül; İş insanı Osman Kavala'nın 15 Temmuz Darbesi şüphelisi iddiası ile tutuklanması hukuk ile izahı mümkün olmayan bir vakadır
Tarih: 20.02.2020 - 15:43
Kategori: Siyaset

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, katıldığı Gezi Davası sonrası İş insanı Osman Kavala’nın beraat ettiği gezi davası sonrası 15 Temmuz Darbesi şüphelisi iddiası ile tekrar tutuklanması üzerine değerlendirmelerde bulundu.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, katıldığı Gezi Davasında İş insanı Osman Kavala’nın tekrar tutuklanması üzerine değerlendirmelerde bulundu.

CHP YDK üyesi ve Aydın Milletvekili Avukat Süleyman Bülbül açıklamasında;

"Gezi davasından beraati ile Tutukluluğunun iki yıl üç ay sonrası tahliyesi sonrasında Silivri Cezaevi çıkışında 15 Temmuz Darbesi şüphelisi iddiası ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kararı ile gözaltına alınıp tutuklanmasının hukuk ile izahı mümkün değildir.
Kavala dosyası Siyasetin yargıya müdahalesinin, hukuksuzluğun ve Adil yargılanma hakkının ihlali konusunda Hukuk fakültelerinde ders olarak okutulacak bir davadır.
Tutuklandıktan sonra bir yılı aşkın süre İddianame hazırlanmaması, iddianamede somut bir delilin bulunmaması, uzun tutukluluk süresi sonunda Mahkemeye çıkabilmesi, AİHM’nin Avrupa İnsan hakları sözleşmesinin 18. Madde ve Adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine dair tutukluluğun siyasi olduğu ve derhal salıverilmesi gerekir kararına rağmen Mahkemece uzunca bir süre tahliye edilmemesi, AİHM kararının tercümesinin Adalet Bakanlığından beklenmesi, duruşmada savunma hak ihlallerinin çokluğu, Adil Yargılanma hak ihlalleri, uzun tutukluluğun bir ceza haline getirilmesi ve sonunda beraat ile tahliye kararı verilmesi..

Sonra Cezaevi çıkışta daha özgür olmadan gözaltına alınması, böyle bir soruşturma varsa neden Bugüne kadar ifadesi alınmaması, tahliye gününde gözaltı kararı alınması, nedir?
Bu Hukuk mudur?
Hukuk ,Adalet diyen beri gelsin!
Kavala olayı yargının siyasallaştığının bir göstergesi, hukuksuzluğun bir kanıtı, ve siyasetin hukuku kontrol altında tutması ve  intikam amaçlı bir hamlesidir" dedi...

Kaynak : www.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları