loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Torun: 'Depreme hazırlık dışında daha acil görevimiz yok'

CHP'li Torun: 'Depreme hazırlık dışında daha acil görevimiz yok'
Tarih: 03.02.2020 - 17:44
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Depreme hazırlık yapmak dışında daha acil ve öncelikli bir görevimiz yok. Acilen depreme dayanıksız binaları yıkıp yerine depreme dayanıklı binalar yapmalıyız" dedi.

Seyit Torun, depremin hemen ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve hafta sonu da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile deprem bölgesi Elazığ ve Malatya’yı ziyaret etmişti.  Torun, deprem bölgesindeki çalışmalarla ilgili gözlemlerini anlattı ve depreme karşı alınması gereken önlemler hakkında görüşlerini açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “ülkemiz bir deprem ülkesidir. Bunu herkes biliyor. Depreme karşı önlemler almak zorundayız. Bunu da herkes biliyor ama iş uygulamaya gelince orada kalıyoruz. Elazığ ve Malatya depremi sonrası herkes canla başka çalıştı, çalışıyor.  Deprem olduktan sonra yaraları sarmak için bir arada olmak önemli ama daha önemlisi deprem olacakmış gibi düşünüp hazırlıklı olmak” diye konuştu.

DEPREME DAYANIKLI ŞEHİRLER KURMALIYIZ

Torun sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elbette ki, deprem ülkemizi bir gerçeği, deprem doğanın bir gerçeğidir. Hepimiz biliyoruz deprem insan öldürmüyor, ihmal ve tedbirsizlik insan öldürüyor. Deprem karşısında vatandaşımızı yalnız bırakamayız. Burada devletin, hükümetin, belediyelerin, hepimizin görevleri var. Depreme hazırlık yapılmazsa ve binalarımızla ilgili sıkıntılar can kaybına sebep oluyor. Depreme hazırlık tek başına vatandaşın işi değildir. Temenni ediyoruz ki en hızlı şekilde İstanbul başta olmak üzere tüm ülkemize tedbir anlamında hep birlikte müdahale edelim. Tedbirler alalım. Alınacak tedbirlerle deprem sonucunda oluşabilecek can kaybının önüne geçmek,  fiziksel, ekonomik, sosyal, çevresel ve politik zarar ve kayıpları önlemek veya etkilerini azaltmak mümkündür. Depreme dayanıklı,  güvenli ve sürdürülebilir yeni şehirler oluşturmak zorundayız.”

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları