loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu: Bu seçimleri kazanmak için bütün koşullar uygun

CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu: Bu seçimleri kazanmak için bütün koşullar uygun
Tarih: 08.02.2019 - 11:52
Kategori: Siyaset

CHP’nin İstanbul adayları CHP İstanbul İl Başkanlığı Kampanya Koordinasyon Çalıştayı için bir araya geldi.

Çalıştay öncesi CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı.

Kaftancıoğlu, “31 Mart akşamı bu seçimin 1 tane bile kaybedeni olmayacak. CHP’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla kazanan İstanbul ve 16 milyon vatandaşımız olacak” diye konuştu.

“Kazanan İstanbul ve 16 milyon vatandaşımız olacak”

Kaftancıoğlu, yaptığı konuşmada, “Bu zor, yorucu ve meşakkatli süreçte bugüne kadarki çabaları ve bugünden sonra yapacaklarının zorluklarına rağmen adaylarımızın 1 tane bile fazla oy alma çabasını görüyor kendilerine teşekkür ediyorum. CHP’de hepimizin kıblesi, ortak değeri insana hizmet, cumhuriyet, demokrasi, hukuk devleti, herkes için özgürlük demek. Hep birlikte adaylarımız ve örgütümüzle birlikte İstanbul halkını da yanımıza katarak canla başla çalışacağız. 31 Mart akşamı bu seçimin 1 tane bile kaybedeni olmayacak. CHP’nin sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla kazanan İstanbul ve 16 milyon vatandaşımız olacak” ifadelerini kullandı.

Canan Kaftancıoğlu’nun ardından CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu söz aldı. İmamoğlu, “Bu seçimleri kazanmak için bütün koşullar uygundur. Yorulmayacağız. Bizi hayallerimizi anlatmak, vatandaşın derdini dinlemek yormaz, hakkımızda yürütülen karalamalar, maksadı belli saldırılar bizi yormayacak. Buna son yıllarda idmanlıyız” dedi.

İmamoğlu CHP içindeki tartışmalara dikkat çekerek çağrıda bulundu. İmamoğlu, “Parti içi tartışmaları kamuoyuna açık haline getirenlere bu yaşananların unutulmayacağını, zor günde kimin ne yaptığının partinin tarihinde iz bırakacağının altını kalın çizgiyle çizmek; partinin hangi kademesinde olursa olsun her arkadaşımın bu vazifenin ülke vazifesi olduğunu hatırlamasını, kamuoyuna açık tek bir söylemde bulunmamaları gerektiğini yol arkadaşları olarak söylemek istiyorum” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu’nun konuşması şöyle:

“Çalıştayımızda İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı kampanyamızla ilgili tüm detayları konuşacağız. İstanbullulara nasıl ulaşacağımızı, nasıl bir kampanya yürüteceğimizi burada çalışarak neticeye kavuşturacağız. Bugün hepimizi üzen Kartal’daki vahim olayda hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Özelikle İstanbul’da deprem ve yapı güvenliği konusunun bir milli mesele olduğunun altını çiziyorum. Bunu el ele çözüme kavuşturmak adına bir masa kurmanın şart olduğunu, bunun çözümünü ortak masada bulmak zorunda olduğumuzun altını çizmek istiyorum. Umuyorum bugün itibarıyla bizi üzen haberler artmasın.

“Bizi maksadı belli saldırılar yormaz, ‘ille dostun gülü yaralar’”

Seçimlere 2 aydan az bir zaman kaldı. Ziyaret edeceğimiz ilçelerimiz, kapılarımız fazla. Güçlerimizi birleştirmek zorundayız, gecemizi gündüzümüze katacağız. Yorulmayacağız, yorulmazsak zafer bizimdir. Eşit koşullar yokmuş, medya bize kapalıymış, bunları mazeret olarak kabul etmiyoruz. Bu seçimleri kazanmak için bütün koşullar uygundur. Yorulmayacağız. Bizi hayallerimizi anlatmak, vatandaşın derdini dinlemek yormaz, hakkımızda yürütülen karalamalar, maksadı belli saldırılar bizi yormayacak. Buna son yıllarda idmanlıyız. Bunlar bize enerji, hırs verecek. İnancımızı düşürebilecek tek şey var. Pir Sultan Abdal, ‘Şu ellerin taşı hiç bana değmez, ille dostun gülü yaralar beni’ demiş. Birbirimizi yaralamadan, yoldaşlık içinde çalışacağız, günün sonunda hep birlikte kazanacağız. Çalışmak dediğimizde aynı şeyi anlamamız gerekiyor. Sahada olmak, vatandaşla iletişim anlamına geliyor. İletişim sıkı bir diyalogu gerektirir. Bütün gün sokaklarda olup binlerce kişinin elini sıkabiliriz bu çalıştığımız anlamına gelmez. Vatandaş üzerinde olumlu etki bırakıyorsak çalışıyoruz demektir. Bırakamıyorsak hareket ediyor çalışamıyoruz demek. Oyunu alamayabiliriz ama vatandaşın gönlünü kazanabiliriz. Bunun yolu vatandaşa sevgiden, saygıdan, candan samimiyetten geçiyor. Vatandaşın gölüne girmek oyunu almaktan çok daha önemli, kalıcı, anlamlıdır.

“Gönül belediyeciliği vadediyorlar. Kırdıkları gönülleri tamir edemeyecekler”

Bu gerçeği nihayet iktidar da gördü. Bence esprili bir yola çıkış var. Gönül belediyeciliği vadediyorlar. En çok kırıp döktükleri yerden başlamak zorunda olduklarını görüyorlar. Kendilerine bağlı olduklarını düşündükleri insanların gönüllerini kırdılar. Ukalalık, kibir, hoşgörüsüzle kırdılar. ‘Şunu bunu yaptık, daha ne istiyorsun hadsiz’ cümleleriyle gönül kırdılar. İnsanları, toplumu birbirinden uzaklaştırdılar. Yıkıp döktükleri gönülleri oya dönüştürebileceklerini düşünüyorlar. Kanal İstanbul ve sözüm ona çılgın birkaç projeden başka bir şey söyleyemiyorlar. Bütün koşullar uygun derken bunu kastetmiştim. Kırdıkları gönülleri tamir edemeyecekler. Gönül köprülerini yıktılar, 25 yıldır yaptıklarını farklı usullerle, isimlerle yapmak dışında bir şey yapma çabaları olmadığını gördük. Yeniliğin zamanının geldiğini görelim. Yepyeni bir başlangıç için zaman tam da bu zaman. Doğru isimler olduğumuzu çalışarak kanıtlayacağız. 31 Mart’ta yeni bir başlangıca imza atacağız. İstanbul büyükşehir belediyesi ile 39 ilçede seçim kampanyamız aynı bakış açısını aynı öncelikleri mutlak yansıtmalı. Sadece projeler, vaatler kampanyası olmayacak. Çözümleri anlatacağız, bu şehrin sorunlarının bu şehirdekilere sormadan emrivakilerle çözülmeyeceğini hemşerilerimize tek tek anlatacağız.

“Son 25 yılda ‘ben yaptım oldu’ anlayışını, adaletsizliği, yoğun bir israfı görürsünüz”

Kampanyamız ‘insana mutlak özen’ kampanyasıdır. Hedef bu şehirde yaşanların yüzlerinin gülmesidir. Değerler ve öncelikler kampanyasında bize yön verecek çözümleri anlatacağız. İstanbul’a bir bakın. Son 25 yılda yapılmış, İstanbul’un sorularını çözememiş yeni sorunlara yol açmış nice proje, ‘ben yaptım oldu’ anlayışını, adaletsizliği, yoğun bir israfı görürsünüz. Temel nedeni sorunların insan odaklı ele alınmamasıdır. Kentsel dönüşümde yaşananlar... Bir şeyler dönüşmedi, kimsenin hayatı iyiye güzele dönüşmedi. Kararlar katılımcılıktan uzak, tepeden inme biçimde alındı. Kentin sorununa kalıcı çözüm bulmak değildi amaç. Aynı sorunları kentin gündeminde durmaya devam ediyor.

“Çözümlerimiz temel değerlerimizi yansıtacak”

Geliştirdiğimiz pratik çözümlerle İstanbul’da hayatı kolalaştıracağız. Süreç hayatı ucuzlatacağız. İstanbul’un sorunlarını çocuklarımızın sırtına yüklemeden nihai kalıcı çözümler gerçekleştireceğiz. Çözümlerimiz temel değerlerimizi yansıtacak. Çözümlerimiz toplumsal uzlaşma, demokratik katılım, ortak aklın mutlak ürünü olacak.  Dezavantajlı, yoksulun, işsizin, engellinin, kadının, öğrencinin yaşam kalitesini artırmayı mutlak amaçlayacağız.

“Parti içi tartışmaları kamuoyuna açık haline getirenler yaşananların unutulmayacağını bilmeli”

Bizler büyük CHP ailesini temsilen İstanbulluların önüne çıkma onuruyla tanışmış yol arkadaşlarıyız. Bu süreçte dikkat etmemiz gereken başka şeyler de var. Partimiz bize önemli bir görev verdi. Küskünleri, gönlü kırılmış yol arkadaşlarımızı mutlak unutmayacağız. Bu sürecin ortak yol olduğunu arkadaşlarımıza hatırlatacağız. Tek bir ferdi dışarıda bırakmamak adına özel bir ilgi ortaya koyacağız. Parti içi tartışmalar olabilir özellikle gönlü kırılmış arkadaşlarımızın bir kez daha düşünmesi, sürece katkı koymayı ortaya koymaları gerekiyor.
Parti içi tartışmaları kamuoyuna açık haline getirenlere bu yaşananların unutulmayacağını, zor günde kimin ne yaptığının partinin tarihinde iz bırakacağının altını kalın çizgiyle çizmek istiyorum. Partinin hangi kademesinde olursa olsun her arkadaşımın bu vazifenin ülke vazifesi olduğunu hatırlamasını, kamuoyuna açık tek bir söylemde bulunmamaları gerektiğini yol arkadaşları olarak söylemek istiyorum.

“Dürüst, ilkeli, şeffaf, bize yakışan bir kampanya ile bu mücadeleden alnımızın akıyla çıkacağız”

İnsanların siyasi tercihlerini merak etmeden eşit hizmet edeceğiz. Ancak CHP’li olmanın da sorumluluğunu asla unutmamalıyız. Cumhuriyetin kurucu ilkeleri uğruna mücadele veren, eşitlik, özgürlük her alanda hakim olsun diye siyaset yapan bir ailenin üyeleri olduğumuz unutmadan, söylediklerimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olan bir partiye yakışıp yakışmadığını düşünerek hareket edeceğiz. Dürüst, ilkeli, şeffaf, bize yakışan bir kampanya ile bu mücadeleden alnımızın akıyla çıkacağız.

İçimizdeki coşkuyu 31 Mart akşamı bütün İstanbullularla birlikte yaşayacağız. Göreceksiniz 15 milyonun üzerindeki hemşerilerimiz,  1 Nisan sabahı hayatlarında derin bir nefes alarak uyanmadıkları bir sabaha uyanacaklar. Kazanacağımıza olan inancımızla yol arkadaşlarıma büyük vazife düşüyor. Kazanmanın parçası olmaya, maksimum düzeyde katılmaya tüm üyelerimizi, hatta tüm İstanbulluları davet ediyorum.”

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları