loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’nin Uzunköprü Belediye Başkanı adayı Özlem Becan: Katılımcılığa dayalı politika ile şehrin mevcut değerleri yeniden canlandırılacak

CHP’nin Uzunköprü Belediye Başkanı adayı Özlem Becan: Katılımcılığa dayalı politika ile şehrin mevcut değerleri yeniden canlandırılacak
Tarih: 12.01.2019 - 11:51
Kategori: Siyaset

Trakya’nın ilk kadın adayı Özlem Becan, yerel seçimlere ilişkin açıklamada bulundu. Becan "Uzunköprülülere güç katacağım" dedi.

CHP’nin Uzunköprü Belediye Başkanı adayı Özlem Becan, Trakya’nın bölgesinin ilk kadın belediye başkan adayı. Uzunköprü’nün tarımsal ekonomi merkezli bir ilçe olduğunu söyleyen Becan, “Uzunköprü olarak dünyaca ünlü peynir, pirinç, ayçiçeği gibi ürünlerimizi belediyemiz iştirakinde kuracağımız bir kooperatifte toplayacağız. Bu ürünlerimiz markalaşarak, sektörün gerektirdiği profesyonellikle pazarda hedeflediğimiz payı alacak. Böylelikle kendi ürettiğimiz ürünleri, kendi markamızla, Türkiye pazarının aranan ürünleri haline getireceğiz” dedi. Özlem Becan, katılımcılığa dayalı politika ile şehrin mevcut değerlerinin yeniden canlandırılacağını söyledi. 

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'a konuşan Özlem Becan'ın açıklamaları şöyle:

Nasıl bir belediyecilik anlayışı ile ilerleyeceksiniz?

Belediyecilik anlayışımız, bölgedeki her bireyin yönetimde söz sahibi olduğu, hızlı çözüm üreten, ulaşılabilir hizmet sunmayı ilke edinmiş, bölgenin ekonomik anlamda katma değerlerini hem kurumsal projeler hem de yatırımcılar ile bu değerler arasında geliştirilecek olan projeler üreterek, refah düzeyini artırmayı hedefleyen, katılımcılığa dayalı politika ile şehrin mevcut değerlerini yeniden canlandıracak bir belediyecilik anlayışıdır diyebiliriz.

Uzunköprü’nün çözüm bekleyen öncelikli sorunu nedir? 

Ekonomi, şu anda hem ülkemizde hem de ilçemizde en önemli sorun. Uzunköprümüz tarımsal ekonomi merkezli bir ilçe. Uzunköprü olarak dünyaca ünlü peynir, pirinç, ayçiçeği gibi ürünlerimizi belediyemiz iştirakinde kuracağımız bir kooperatif ile bir araya getireceğiz. Markalaşarak, pazarda hedeflediğimiz payı alacağız. Böylelikle kendi ürettiğimiz ürünleri, kendi markamızla, Türkiye pazarının aranan ürünleri haline getireceğiz. Ergene nehri kirliliği yine bizim için en önemli sorunlardan biri. Bu anlamda çözüm yollarını tespit ederek konunun uzmanlarından oluşacak bir ekiple kaynağından çözülmesi için her türlü siyasi, bürokratik, hukuksal ve toplumsal adımı atacağız.

‘Ev ev dolaştık’

Uzunköprü’nün ilk kadın kadın belediye başkan adayı oldunuz. Kadın aday olarak siyasete bakış açınız nasıl? 

Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, “Daha fazla siyasette yer alın. Sizlerin mücadelesi bu toplumun mücadelesi olacak. Sizin mücadeleniz demokrasi mücadelesi olacak” demişti. Bu sözleri üzerine çok çalıştık. Ev ev, sokak sokak Uzunköprümüzün adımlamadığımız yolu kalmadı. Trakya’da belirlenmiş tek kadın belediye başkan adayıyım. Kendi çocuklarım için ne istiyor ve ne düşlüyorsam, Uzunköprülü her bir çocuk içinde onu yapmak istiyorum.

Uzunköprü için projelerinizden bahseder misiniz?

Engelli çocuklarımız için bakım ve oyun evi projesi yaparak ailelerin bakım yükünü azaltmak istiyoruz. Dünya akıllı kentleri ve yenilenebilir enerjiyi konuşuyor. Biz de pazaryeri ve yapacağımız terminalin çatılarını güneş panelleri ile kaplayıp pazaryerimizin enerji ihtiyacını buradan karşılayacağız. İlçemizin halk pazarının kurulduğu yer perşembe günleri dışında ücretsiz otopark haline getirilerek o bölgedeki park sorununu çözecek. Enerji sağlama sistemini tüm Uzunköprü’deki aydınlatma direklerine uygulayarak belediye bütçesinde ciddi bir tasarruf sağlayacağız.

Peki, Uzunköprülü kadınlar için neler yapacaksınız?

Kadınlarımızın her alanda daha aktif olması için birçok çalışma yapacağım. Markalaşmayı sağlayarak buradaki gelirle kadınların istihdamına daha fazla yer vereceğiz. Ayrıca kadınlar için Uzunköprü’ye sosyal ve kültürel alanlar kazandıracağız.

 
 

 

ÜYE YORUMLARI

İlkay Gürsoy

Uzunköprü köprüsü doğal beslenmenin örneği koyun manda yoğurdu peyniriyle ürünleri otu suyu kara kavunu karpuzu taşı toprağı köprü kendini ifade ediyor zaten

13.01.2019, 13:11
Yorum Yap

Facebook Yorumları