loading
close
SON DAKİKALAR

'Çin, acil ihtiyaç duyan tüm ülkelere yardım edecek'

'Çin, acil ihtiyaç duyan tüm ülkelere yardım edecek'
Tarih: 24.03.2020 - 13:07
Kategori: Dünya

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng Shuang, Çin’in sınırları içinde salgını kontrol altına almanın yanı sıra acil ihtiyaç sahibi diğer ülkelere de mümkün olan bütün yardımı sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Geng Shuang günlük basın toplantısında, Çin’in salgınla mücadele konusunda diğer ülkelere sağladığı yardımlar hakkında bilgi verdi. 
 
Geng, “Çin’in salgınla mücadelesine yardım eli uzatan ülkelere ihtiyaç duyulduğunda mutlaka yardım sağlayacağız. Salgınla mücadele malzemelerinde yetersizlik yaşayan dost ülkelere özellikle Asya, Afrika ile Latin Afrika’daki birçok gelişen ülkeye ve Afrika Birliği dahil bölgesel örgütlere mümkün olan destekleri de vereceğiz” dedi. 
 
Geng Shuang, hükümetlerarası yardımların yanı sıra Çin’deki yerel yönetimler ile işletmelerin de salgından ciddi şekilde etkilenen ülkelere yardım sağlamak için ellerinden geleni yaptığını kaydetti. Edinilen bilgiye göre, Çin’deki yerel yönetimler şu ana kadar Cezayir, Angola, Fransa, Almanya ve ABD dahil 19 ülkenin yerel yönetimlerine tıbbi malzeme bağışladı. Çinli şirketler de yaklaşık 20 ülkeye tıbbi malzeme bağışı gönderdi. Ayrıca, yurtdışında faaliyet gösteren Çinli işletmeler de bulundukları ülkelere tıbbi malzeme bağışı yaptı.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları