loading
close
SON DAKİKALAR

Çin, İtalya’ya 26 bin ton tıbbi malzeme gönderdi

Çin, İtalya’ya 26 bin ton tıbbi malzeme gönderdi
Tarih: 16.03.2020 - 15:20
Kategori: Dünya

Çin’in Milano Başkonsolosu, doğu eyaleti Zhejiang’dan toplanan yaklaşık 26,4 tonluk tıbbi malzemenin kuzey İtalya’nın Torino kentine ulaştığını bildirdi.

İtalyan tarafı ile İtalya'daki Çin topluluğu işbirliği sayesinde toplanan malzeme, ülkeye varışının ertesi günü 14 Mart Cumartesi Çin’in Milan Başkonsolosu Song Xuefeng’in huzurunda İtalyan makamlarına teslim edildi.   
 
İtalyan makamlarıyla istişare sonucunda malzemenin ilk partisi, söz konusu malzemeye en çok ihtiyacı ve salgından daha çok etkilenen kuzey bölgesine gönderilecek. Song, sağlık malzemelerinin Torino’daki dağıtım sitesinde yaptığı açıklamada Çin’in, bu alanda İtalya’nın ihtiyaçlarına göre ve kendi kapasitesi elverdiği ölçüde yardım sağlayacağını bildirdi; ülkesinin salgınların önlenmesi ve kontrol altına alınması konusundaki deneyimini İtalya ile paylaşacağını belirtti.
 
Öte yandan, kuzey İtalya’nın Piemonte bölgesi sağlık danışmanı Luigi Genesio Icardi, Çin’e gerektiği zamanda yardımda bulunduğu için minnettarlığını ifade etti. Ayrıca salgının atlatılmasından sonra Zhejiang’a yapacağı teşekkür ziyaretinde bölgenin valisine eşlik etmeyi umduğunu  da açıkladı. 
 
İtalya son hafta içinde COVID-19 salgınının çok hızlı yayılmasına sahne oldu. Ülkede tıbbi malzeme temini açısından sorunların ortaya çıkmasının nedeni de bu yayılma hızı oldu.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları