loading
close
SON DAKİKALAR

Çin’de 180 müze yeniden kapılarını açıyor

Çin’de 180 müze yeniden kapılarını açıyor
Tarih: 17.03.2020 - 12:09
Kategori: Dünya

Çin’de Covid-19 salgını sonrası kapanan müzelerin bir kısmı yeniden ziyarete açılıyor. Çin Ulusal Kültürel Eserler İdaresi, Shanxi, İç Moğolistan ve Anhui dahil 19 eyalet ve kentteki 180’'den fazla müzenin, dün itibarıyla aşamalı olarak ziyaretçilere açılmaya başlandığını duyurdu. ...

Müzeler, ziyaretçilerini Covid-19 salgınına karşı tedbirler doğrultusunda kabul edecek. Konuya ilişkin yapılan duyurularda, ziyaretçilerden önceden rezervasyon yaptırmaları ve ateşlerini ölçmeleri talep edilirken, ziyaretçilere ayrıca müzeye gelirken kişisel korunma önlemlerini iyi bir şekilde almaları uyarısında bulunuldu.
 
Ölümlü Covid-19 vaka sayısı Çin’i geçti
 
Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçen hafta Covid -19 salgını vakalarında hızlı bir artış görüldüğünü vurgulayarak, Çin dışındaki vaka ve ölüm sayılarının Çin’i geçtiğini açıkladı. John Hopkins Üniversitesi’nin yayımladığı son verilere göre, yeni koronavirüsten kaynaklı salgında, Çin’in sınırları dışında tespit edilen toplam vaka sayısı 100 bin 751’e ulaştı. Öte yandan, salgın nedeniyle Çin dışında toplam can kaybı sayısı 3 bin 915’e yükseldi. Dünya genelinde Covid -19 vakalarının sayısı toplamda 181 bin 800’e ve salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 7 bin 145’e yükseldi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları