loading
close
SON DAKİKALAR

Çin’de sadece üç yeni Covid-19 vakası tespit edildi

Çin’de sadece üç yeni Covid-19 vakası tespit edildi
Tarih: 14.05.2020 - 13:50
Kategori: Dünya

Çin’de Jilin kentinin yeniden karantina altına alınmasının ardından ülkenin ana karasında dün sadece 3 yeni vaka saptandı

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, Çin’in ana kesiminde 9’unun durumu ağır olmak üzere 101 hastanın tedavisi sürüyor. Tedavilerinin ardından taburcu edilen toplam kişi sayısı 78 bin 195'e, toplam can kaybı 4 bin 633’e ulaştı. Ülkede tespit edilen toplam vaka sayısı 82 bin 929’a çıktı ve 3 şüpheli vaka gözlem altında tutuluyor. Çin’in ana kesiminde yeni tespit edilen asemptomatik vaka sayısı 12’ye çıktı, bu vakalardan biri yurt dışı kaynaklı.
 
Ülkenin kuzeydoğu kentlerinden 4 milyon nüfuslu Jilin’in de karantina uygulanmaya başlandı. Test sonucu negatif olmayanların şehirden ayrılmasına izin verilmeyen Jilin’de otobüs ve tren bağlantıları durduruldu; kentteki sinemalar ve fitnes/spor salonları kapatıldı. Jilin’in bir banliyösünde, hafta sonunda 21 adet vakanın bildirildiği yeni bir enfeksiyon merkezi keşfedildi. Kent yönetimi durumu “çok ciddi” olarak nitelendirdi ve yüksek bulaşma riski oluştuğunu bildirdi. Öte yandan Wuhan’da 11 milyon kişiye yeniden test yapılmasına karar verildi.
 

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları