loading
close
SON DAKİKALAR

Çin'den ABD'li kuruluş ve yetkililere yaptırım

Çin'den ABD'li kuruluş ve yetkililere yaptırım
Tarih: 14.07.2020 - 10:14
Kategori: Dünya

Çin Dışişleri Bakanlığı, Çin'in ABD Kongresi bünyesinde faaliyet gösteren Çin Kongre-İcra Komisyonu, ABD'nin Uluslararası Dini Özgürlükler Özel Temsilcisi Büyükelçi Sam Brownback, Senatör Marco Rubio, Senatör Ted Cruz ve Kongre üyesi Chris Smith'e bugün itibarıyla yaptırım uygulayacağını açıkladı...

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı, 9 Haziran'da ABD'nin iç yasaları doğrultusunda Çin'in hükümet kuruluşlarına ve Çinli dört yetkiliye yaptırım uygulayacaklarını bildirmişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, dün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ABD'nin Çin'in iç işlerine ciddi bir müdahale anlamı taşıyan söz konusu girişiminin, uluslararası ilişkilerin temel kurallarına aykırı olduğuna ve ikili ilişkilere zarar verdiğine işaret etti. Çin'in bu girişimi şiddetle kınadığını vurgulayan Hua, "Washington'un yanlış girişimi karşısında, Çin bugün itibarıyla ABD Kongre bünyesinde faaliyet gösteren Çin Kongre-İcra Komisyonu, ABD'nin Uluslararası Dini Özgürlükler Temsilcisi Büyükelçi Sam Brownback, Senatör Marco Rubio, Senatör Ted Cruz ve Kongre üyesi Chris Smith olmak üzere, bir kuruluş ve dört kişiye yaptırım uygulama kararı aldı."

Xinjiang ile ilgili işlerin tamamen Çin'in iç işi olduğunun altını çizen sözcü, ABD'nin buna karışma hakkının bulunmadığını belirtti. Çin hükümetinin ulusal egemenliğini, güvenliğini ve kalkınma çıkarlarını koruma konusunda sarsılmaz bir kararlılığa sahip olduğunu dile getiren sözcü, Çin hükümetinin terörist, ayrımcı ve dini aşırıcı güçlerle mücadele etme ve Xinjiang ile ilgili işler dâhil Çin'in iç işlerine karışan herhangi bir dış güce karşı çıkma konularındaki kararlılığını da yineledi.

Çinli sözcü, son olarak, Washington'u ilgili yanlış kararını derhal geri çekerek, Çin'in iç işlerine karışmayı ve Çin'in çıkarlarına zarar vermeyi durdurmaya çağırdı. Sözcü, Beijing'in olayla ilgili gelişmeler doğrultusunda tepki vermeyi sürdüreceğini ifade etti.

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları