loading
close
SON DAKİKALAR

Çin'in ABD Büyükelçisi: Yabancı güçler, Hong Kong'da şiddet eylemlerini kışkırtıyor

Çin'in ABD Büyükelçisi: Yabancı güçler, Hong Kong'da şiddet eylemlerini kışkırtıyor
Tarih: 31.05.2020 - 14:07
Kategori: Dünya

Çin'in ABD Büyükelçisi Cui Tiankai'nin "Bir Ülke, İki Sistem İlkesi Korunarak, Hong Kong İstikrara ve Kalkınmaya Kavuşsun" başlıklı yazısı dün Bloomberg'in internet sitesinde yayımlandı.

Yazısında, Hong Kong'un geleneksel kültürü ile modern görüntüsüne hayran olduğunu dile getiren Cui, geçen sene Hong Kong'da yaşanan kaosun ardından cansızlaşan caddelerin görüntülerini görmekten büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Uzun zamandan beri Hong Kong'un ulusal güvenlik konusunda savunmasız bir durumda olduğuna dikkat çeken Cui, yabancı güçlerin bunu kullanarak, sözde Hong Kong bağımsızlığı girişimlerini ve şiddet eylemlerini kışkırtmak için çalıştığına işaret etti.

Bu nedenle Hong Kong'da kaos ortaya çıktığını ve Çin'in ulusal güvenliğinin de büyük bir tehditle karşı karşıya bulunduğunu ifade eden Cui, Hong Kong'daki ulusal güvenlik boşluğunun yasama yoluyla hiç zaman kaybetmeden doldurulması gerektiğini vurguladı.

Cui, "bazı insanlar Çin merkez hükümetinin yasamasının hukuki dayanaklara sahip mi diye soruyor. Bunun cevabı 'evet'. Dünyadaki bütün ülkelerde, ulusal güvenlikle ilgili yasamanın yetkisi devlete ait. Merkez hükümeti ulusal güvenlikten sorumludur. Çin'de en yüksek yasama organı ise Çin Ulusal Halk Meclisi'dir." diye belirtti.

Cui'nin makalesinde ayrıca, "Bazı insanlar, ilgili yasamanın Bir Ülke, İki Sistem ilkesini sarsacağından endişeleniyor. Ama bunun tam aksine, söz konusu yasama Bir Ülke, İki Sistem ilkesinin istikrarlı sürdürülmesini güvence altına alacak. Ancak ulusal güvenlik temelinin sağlam olması halinde, Bir Ülke, İki Sistem ilkesinin avantajları ortaya çıkarılacak, ekonomik ve halkın yaşamına ilişkin sorunlar çözülebilecek. Ulusal güvenlik güvence altına alınamazsa, Hong Kong'un uzun vadeli refahı ve istikrarının gerçekleştirilmesi de mümkün değil." ifadesine yer verildi.

Kaynak : istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları