loading
close
SON DAKİKALAR

CNN Türk'te 3 muhabir daha 'yollarını ayırdı', DİSK Basın İş'ten açıklama geldi: Demirören’i uyarıyoruz...

CNN Türk'te 3 muhabir daha 'yollarını ayırdı', DİSK Basın İş'ten açıklama geldi: Demirören’i uyarıyoruz...
Tarih: 01.05.2020 - 08:38
Kategori: Medya

CNN Türk muhabirleri Cansel Kiraz, Zeynep Timurlenk Pozat ve Özgür Deniz Kaya CNN Türk ile yollarının ayrıldığını duyurdu.

CNN Türk muhabirleri Cansel Kiraz, Zeynep Timurlenk Pozat ve Özgür Deniz Kaya CNN Türk'ten ayrıldıklarını duyurdu. Muhabirler sosyal medya hesaaplarından açıklama yaptı. 

Cansel Kiraz, "CNN Türk ile yollarımız bugün itibarıyla ayrıldı. Yeni haberlerde buluşmak dileği ile..." derken, Zeynep Timurlenk Pozat da  "CNN Türk ile yollarımız bugünden itibaren ayrıldı. Stajyerliğimden muhabirliğime kadar geçen bu süreçte üzerimde emeği olan tüm abilerime, ablalarıma bin teşekkür. Yeni haberlerde buluşmak dileğiyle..." ifadelerini kullandı.

Özgür Deniz Kaya ise "CNN Türk ile yollarımızı ayırdık. Gazeteciliğe devam..." dedi.

DİSK Basın-İş ise Demirören medyaya yönelik sert bir açıklama yayınladı.

DİSK Basın-İş'ten yapılan açıklamada, CNN Türk'ün 7 gazeteciyi yıllık izne gönderdiği, izin süreleri dolan Cansel Kiraz, Zeynep Timurlenk Pozat ve Özgür Deniz Kaya'ya kendileriyle çalışmak istemedikleri söylendiği belirtilerek şöyle denildi:

"7 gazetecinin hepsine aynı dayatmanın yapılacağı, istifa etmezler dava açma yoluna giderlerse hiç tazminat alamayacakları yönünde tehdit edildikleri açık. Arkadaşlarımız olmayan adalete güvenmedikleri için bu hukuksuz duruma karşı tek taraflı iş akti feshi yoluna da gidemedi. Çünkü yeni iş bulana kadar, kanal yönetiminden alacakları tazminata ihtiyaçları var.

1 Mayıs öncesinde çalışanların tüm haklarına göz diken, köleliği dayatmaya çalışan Demirören’i uyarıyoruz. Bu memleket sizin çiftliğiniz değil, ne sizin ne de başkasının. Günü geldiğinde sizden de, bugün tetikçiliğinizi yapan Ahmet Hakan, Murat Yancı ve Kubilay Gülbek’ten de bunların hesabını soracağız. Emekçi düşmanlarını teker teker teşhir edeceğiz."

DİSK Basın-İş'in açıklaması şöyle:

Sırtlarını bir 12 Eylül’e yasladılar bir AKP iktidarına. Atama ile geldiler ve Doğan Grubu’na çöktüler. Beş kuruş ödemeden medya devi oldular. Ve şimdi sanıyorlar ki orada çalışanlar köleleri, sanıyorlar ki herkes onlara boyun eğecek, sanıyorlar ki bu düzen daim olacak.

Oysa biraz hafızalarını zorlasalar, Simavilerin, Doğanların, Bilginlerin, Uzanların medyanın zirvesinden nasıl da yok olup gittiklerini hatırlayacaklar. Onlar varken biz buradaydık, onlar yok ama biz yine varız. Sizler de bir kenara atıldığınız da biz yine burada olacağız. Gerçekleri yazmaya, hakkımızı almak için mücadele etmeye devam edeceğiz.

Demirören bir süre önce 45 kişiyi tazminatlarını ödemeden işten çıkardı. Çünkü yargının da kendisine arka çıkacağını biliyordu. Bugünlerde ise çalışanlarını COVID-19 riski altında en kötü koşullarda çalıştırıyor. Önce binanın girişine konteynır koydurdu ve sahada çalışan muhabir ve kameramanların binaya girişini yasakladı. İtiraz edenler alelacele izne çıkartıldı. A Haber’den atanan yöneticilerin ağzında ise “Burada çok şey, çok kişi değişti, farkında değil misiniz?” tehdidi dillendiriliyor.

Hükümetin açıkladığı üç aylık işten çıkartma yasağı nedeniyle Demirören itiraz edenlere zorunlu olarak yıllık ücretli izinlerini kullandırıyor. Bu sayede çalışanlara izin parası ödemekten de kurtuluyor. Basın İş Yasası’na göre kullanılmayan izinlerin parasının iki katını ödemekten de böylelikle kurtuluyor. Ardından da izinden dönenleri ücretsiz izne çıkartma tehdidi ile istifaya zorluyor. Öyle ya nasıl olsa arkasında AKP var, ne hak ne hukuk dinliyor.

Nitekim zorunlu izne çıkarılan 7 gazeteciden yıllık izin süresi en az olan Özgür Deniz Kaya, Cansel Kiraz ve Zeynep Timurlenk’e, izinden döner dönmez, artık kendileriyle çalışılmak istenmediği tebliğ edildi. 7 gazetecinin hepsine aynı dayatmanın yapılacağı, istifa etmezler dava açma yoluna giderlerse hiç tazminat alamayacakları yönünde tehdit edildikleri açık. Arkadaşlarımız olmayan adalete güvenmedikleri için bu hukuksuz duruma karşı tek taraflı iş akti feshi yoluna da gidemedi. Çünkü yeni iş bulana kadar, kanal yönetiminden alacakları tazminata ihtiyaçları var.

1 Mayıs öncesinde çalışanların tüm haklarına göz diken, köleliği dayatmaya çalışan Demirören’i uyarıyoruz. Bu memleket sizin çiftliğiniz değil, ne sizin ne de başkasının. Günü geldiğinde sizden de, bugün tetikçiliğinizi yapan Ahmet Hakan, Murat Yancı ve Kubilay Gülbek’ten de bunların hesabını soracağız. Emekçi düşmanlarını teker teker teşhir edeceğiz

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları