loading
close
SON DAKİKALAR

'Covid-19, influenza benzeri bir hastalığa dönüyor diyebiliriz'

'Covid-19, influenza benzeri bir hastalığa dönüyor diyebiliriz'
Tarih: 14.06.2020 - 11:17
Kategori: Sağlık, Yaşam

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, "Vaka sayısı yani PCR pozitif kişi sayısı artar, hastanede yatan hasta sayısı artmaz ise ki şu an durum biraz böyle, hastalık influenza benzeri bir hastalığa dönüyor diyebiliriz" dedi.

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, Covid-19 salgınının influenza benzeri bir hastalığa dönüştüğünü ifade etti. Prof. Tükek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Vaka sayısı yani PCR pozitif kişi sayısı artar, hastanede yatan hasta sayısı artmaz ise ki şu an durum biraz böyle, hastalık influenza benzeri bir hastalığa dönüyor diyebiliriz. Ancak yaşlılarımız sahaya yeni çıkıyor, bu durumu değiştirebilir. Seyrin böyle devam etmesi kötü değil.

İnfluenzanın bir yıl içerisinde ne kadar hastaneye yatış, ne kadar yoğun bakım yatışı ve ne kadar ölüm getirdiğini bilmeyen authorler benim yazdığım yazıya yorum yapmış. Normal, ülkemde herkes herşeyi biliyor.

Tükek, bir başka paylaşımında ise, "1.5 ay önce 240 olan yatan hasta sayımız 3 haftadır 24. Özel hastaneler hasta kabul etmemesine rağmen hasta sayımız stabil. Başhekimler ile görüşmelerimizde İstanbul’da durum benzer. Yaşlıların korunması çok önemli. Onlar hasta olursa durum değişir. Herşeyi bilenlere duyurulur" ifadelerini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları