loading
close
SON DAKİKALAR

'Cumartesi Anneleri' için araştırma önergesi

'Cumartesi Anneleri' için araştırma önergesi
Tarih: 23.10.2012 - 13:48
Kategori: Sağlık, Yaşam

CHP, ''Cumartesi Anneleri''nin taleplerine neden cevap verilmediğinin araştırılması için önerge verdi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, ''Cumartesi Anneleri''nin, her hafta yaptıkları oturma eyleminin, emniyet güçlerinin aşırı şiddet içeren tüm engelleme çabalarına rağmen, 200. haftasına kadar sürdüğü belirtildi.

''Cumartesi Anneleri''nin oturma eylemlerinin, 7 Şubat 2009 tarihinden itibaren tekrar başladığı anımsatılan gerekçede, ''Ailelerin, gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alamadıkları çocuklarına, yakınlarına ne olduğunu öğrenmek istemeleri ve bu konuda devletten sorumluların ortaya çıkarılmasını talep etmeleri, demokratik hukuk devletlerinde en temel haktır. Ülkemizde ise bu talepler devlet tarafından tam bir görmezden gelme politikası ile gündemden düşürülüp, unutturulmaya çalışılmıştır'' ifadelerine yer verildi.

Bu konuda resmi kanallardan bu güne kadar hiçbir etkili çaba sarf edilmediği ifade edilen gerekçede, bunun yerine ''Cumartesi Anneleri''nin sindirilmeye çalışıldığı belirtildi.

Gerekçede ayrıca, İnsan Hakları Derneği verilerine göre, yalnızca 1980-2000 yılları arasında 713 kişinin gözaltındayken bir daha kendilerinden haber alınamadığı ifade edildi.

Önergede, ''gözaltına alınan, kaçırılan ya da herhangi bir biçimde özgürlüklerinden yoksun bırakılan ve gözaltındayken kaybolan'' yurttaşların akıbetinin incelenmesi, Cumartesi Anneleri'nin haklı taleplerine şimdiye kadar neden cevap verilmediğinin araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılması talep edildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları