loading
close
SON DAKİKALAR

Dağlık Karabağ'da çatışmalarda ölenlerin sayısı 39'a yükseldi

Dağlık Karabağ'da çatışmalarda ölenlerin sayısı 39'a yükseldi
Tarih: 28.09.2020 - 14:14
Kategori: Dünya

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ordusu ile Ermeni milisler arasında çıkan çatışmalarda aralarında sivillerin de olduğu en az 39 kişi hayatını kaybetti. Ermenistan'ın ardından Azerbaycan da sıkıyönetim ilan etti.

Azerbaycan toprakları içinde yer alan Dağlık Karabağ bölgesinde Pazar günü Azerbaycan ordusu ile Ermeni milisler arasında çıkan çatışmaların gece boyunca sürdüğü bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, saldırılar üzerine askeri operasyon başlatıldığını ve yedi köyde kontrolün ele geçirildiğini duyurmuştu. Ermeni milisler kendi saflarından 15 kişinin daha öldürüldüğünü açıkladı. AFP'nin haberine göre, toplam ölü sayısı 39'a yükseldi. Hayatını kaybedenler arasında sivillerin de bulunduğu belirtiliyor.

Ermenistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusunun tank ve ağır silahlar kullandığı iddia edildi. Azerbaycan ordusu ise Ermeni güçlerinin Dağlık Karabağ sınırındaki Terter kentini bombaladığını ve Ermenistan'a "ölçülü karşılık verme" uyarısı yapıldığını bildirdi.

Her iki taraf da ilk ateş açanın karşı taraf olduğunu savunuyor.

Kaynak : DW Türkçe

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları