loading
close
SON DAKİKALAR

Demirtaş: Herkesi barış içinde, bir arada, özgürce, eşitçe yaşayabilmek için yan yana gelmeye davet ediyoruz

Demirtaş: Herkesi barış içinde, bir arada, özgürce, eşitçe yaşayabilmek için yan yana gelmeye davet ediyoruz
Tarih: 17.01.2020 - 18:13
Kategori: Siyaset

Başak Demirtaş, HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı eşi Selahattin Demirtaş'ın mesajlarını paylaştı.

Başak Dmeirtaş, Selvi Kılıçdaroğlu, Dilek imamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu geçtiğimiz günlerde Selahattin Demirtaş'ın Devran isimli kitabının okuma tiyatrosunu birlikte izlemişler, iktidar cenahından eleştiriler gelmişti.

HDP'nin Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi aracılığıyla tartışmalara ilişkin görüşlerini paylaştı. 

Bugün cezaevinde eşini ziyaret eden Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş'ın mesajlarını Twitter hesabından aktardı. 

Başak Demirtaş'ın paylaşımları şöyle: 

"Merhabalar. Bugün görüş günümüzdü, Selahattin’in çok selamı var. Bu vesileyle bir de mesaj iletmek istiyoruz sizlere."

"Yan yana gelmek, konuşmak, birlikte olmak kimseye zarar vermez. Asıl tehlikeli olan kutuplaşmaktır, kin ve nefretle hareket etmektir. Yan yana durmak şiddeti büyütmez, aksine her sorunun demokrasi içinde, diyalogla çözümünü kolaylaştırır. Burada asıl görev ve sorumluluk da siyasettedir. Bizim şiddetle aramızdaki mesafe ise bazılarının varsaydığının çok ötesindedir. Şiddete karşı olmak ahlaki ve ilkesel tutumumuzdur. Bununla birlikte, asıl önemli olan şiddeti, savaşı nihai olarak sonlandıracak çözümler üretmektir. Bir yandan “Şiddetle aranıza mesafe koyun” demek ama bir yandan da şiddet politikaları yürütmek, ahlaki ve ilkeli değildir. Oysa her türlü sorunumuzu konuşarak çözmeyi yeniden yeniden denemek zorundayız. Savaştan, şiddetten yana olmayan, demokrasi ve barış isteyen herkesle bir araya gelmeye devam edeceğiz. Son günlerde üzücü haberler okuyoruz. Türkiye’de ve Suriye’de devam eden şiddet ortamı sebebiyle ana-baba evlatları yaşamlarını yitiriyor. Kendilerine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Acılarını yürekten paylaşıyoruz. Analar ve acılar arasına ayırım koymadan, acıları yarıştırmadan; herkesi barış içinde, bir arada, özgürce, eşitçe yaşayabilmek için yan yana gelmeye davet ediyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları