loading
close
SON DAKİKALAR

Der Spiegel: Almanya'nın sipariş ettiği 6 milyon maske Kenya'da kayboldu

Der Spiegel: Almanya'nın sipariş ettiği 6 milyon maske Kenya'da kayboldu
Tarih: 24.03.2020 - 16:06
Kategori: Dünya

Almanya ordusuna bağlı tedarik biriminin, koronavirüs salgınıyla mücadele için sipariş ettiği 6 milyon maskenin Kenya'da bir havaalanında kaybolduğu belirtildi. Maskelerin nasıl kaybolduğu henüz bilinmiyor.

Koronavirüs salgınında en yüksek vaka sayılarından birine sahip olan Almanya, bir yandan da sağlık çalışanlarının maske ve koruyu kıyafet gibi medikal ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Ancak tüm dünyanın krizde olduğu bir dönemde bu ihtiyaçları karşılamak göründüğü kadar kolay olmayacak gibi duruyor.

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs krizine karşı devreye giren Almanya ordusuna bağlı tedarik ofisi, maske gibi acil ihtiyaçların mümkün olan en kısa sürede giderileceğini açıklamıştı.

Ancak Der Spiegel bugün Almanya'nın maske siparişleriyle ilgili önemli bir iddia ortaya attı. Gazetede yer alan habere göre, Almanya'nın siparişi ettiği 6 milyon maske Kenya'da bir havalimanında ardında hiçbir iz olmadan kayboldu.

Maskelerin normal şartlarda 20 Mart'ta Almanya'ya ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Almanya'nın 10 milyonda daha fazla maske siparişi verdiği ancak ilk parti teslimatın bu şekilde kaybolmasının hükümette rahatsızlık yarattığı ifade edildi. Almanya Savunma Bakanlığı sadece maskelerin kaybolduğunu doğrularken, nasıl kaybolduğuna ilişkin bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Spiegel'in iddiasına göre, 6 milyon maskenin ödemesinin teslimattan sonra yapılması planlanmıştı. Bu nedenle kayıp olayının Almanya'ya finansal bir zararı olmadı ancak Alman hastanelerindeki sağlık çalışanlarının acil tıbbi malzemelere ihtiyaç duydukları biliniyor.

Geçtiğimiz günlerde de Çekya hükümeti, Çin'den İtalya'ya gönderilen onbinlerce maskeye havaalanında el koymuştu.

Kaynak : Habertürk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları