loading
close
SON DAKİKALAR

“Dişleri Bakanı Davutoğlu görevden alınabilir”

“Dişleri Bakanı Davutoğlu görevden alınabilir”
Tarih: 31.07.2013 - 12:49
Kategori: Dünya

FHA, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun dış politikadaki başarısızlıklar nedeniyle görevden alınabileceğini yazdı...

İran’ın yarı resmi haber ajanslarından Fars Haber Ajansı (FHA), Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun dış politikadaki başarısızlıklar nedeniyle görevden alınabileceğini yazdı.

FHA’nın Filistin’den yayın yapan El Minar dergisine dayanarak verdiği habere göre; Türkiyeli bir diplomat, ülkenin dış politikasında başarısızlığın bedeli olarak Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun görevden alınabileceğini söyledi. Diplomat, “Yakın bir gelecekte Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu istifaya zorlanabilir” diye yazdı.

Adının açıklanmasını istemeyen söz konusu diplomat ayrıca, Türkiye Başbakanı Recep Tayyib Erdoğan’ın Davutoğlu’nu iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nde kendisine danışman olarak seçtiğini de anımsatarak, “Erdoğan bugün, dış politikada yaşanan başarısızlıklar nedeniyle Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nu görevinden alma baskısı altında” dedi.

Bu diplomat daha sonra “Bugüne kadar Davutoğlu tarafından ortaya atılan tüm plan ve projeler ya başarısız kaldı ya da kalma sürecinde. Buna göre kendisinin, Başbakan Erdoğan tarafından görevden alınması ihtimali hız kazandı” diye konuştu. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları