loading
close
SON DAKİKALAR

DSÖ açıkladı: Türkiye son 14 gün içinde Covid-19 vakasının en çok arttığı 5 ülkeden biri

DSÖ açıkladı: Türkiye son 14 gün içinde Covid-19 vakasının en çok arttığı 5 ülkeden biri
Tarih: 28.05.2020 - 16:55
Kategori: Sağlık, Yaşam

Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, "Son 14 gün içinde COVID 19 vakasının en yüksek kümülatif sayısını bildiren beş Avrupa ülkesi Rusya Federasyonu, İngiltere, Türkiye, Belarus ve İtalya'dır" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge bir basın toplantısı yaparak son bilgileri paylaştı. Kluge, "Son 14 gün içinde Avrupa Bölgesi'ndeki kümülatif vakalar % 15 artmıştır ve bölge halen küresel olarak vakaların% 38'ini ve ölümlerin% 50'sini oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı. 

"Anlaşılır şekilde, haftalar geçtikçe, insanlar ve politikacılar işleri yeniden açmak ve iş yerlerine dönmek için istekli" diyen DSÖ direktörü, "COVID 19 bulaşısı kontrol altında olmadan ekonomik bir iyileşme olamaz" hatırlatmasında bulundu.
Hans Kluge'nin açıklamaları şöyle:
"Bugün, DSÖ Avrupa Bölgesi'nde ilk yeni koronavirüs vakalarının resmi olarak bildirilmesinden bu yana dört ay geçmiştir. 

Size 53 ülkede COVID-19 ve DSÖ Avrupa Bölgesi'nde yaşayan 900 milyon insanla ilgili mevcut durumun kısa bir özetini vereyim. Bu hafta itibariyle, bölge genelinde 2 milyondan fazla onaylanmış COVID-19 vakası olmuştur ve trajik bir şekilde 175 binden fazla insan ölmüştür. Belki de daha az rapor edilen, ancak aynı derecede endişe verici bir rakam, mart başından beri, 24 Avrupa ülkesinden pandemiye denk gelen 159 binden fazla ölümün rapor edildiği.

Bunlar, yılın bu zamanında normalde beklediğimizden daha yüksek ölümlerdir. DSÖ'ye bildirilen vaka bilgilerine dayanarak, COVID19 ölümlerinin % 94'ü 60 yaş ve üstü kişilerde ve tüm ölümlerin % 59'u erkeklerdeydi.

Mevcut bilgilere sahip tüm ölümlerin % 97'sinde altta yatan en az bir durum vardı ve eşlik eden hastalıkların önde geleni kardiyovasküler hastalıktı. Hastalıktan mustarip olanlara tam ve hızlı bir iyileşme diliyorum. Ayrıca, hayat kurtarmak için çalışan cephedeki, sağlık, sosyal ve diğer hizmetlerdekileri yürekten şükranlarımı tekrarlayayım.

Son 14 gün içinde Avrupa Bölgesi'ndeki kümülatif vakalar % 15 artmıştır ve bölge halen küresel olarak vakaların% 38'ini ve ölümlerin% 50'sini oluşturmaktadır. 

Son 14 gün içinde COVID19 vakasının en yüksek kümülatif sayısını bildiren beş Avrupa ülkesi Rusya Federasyonu, İngiltere, Türkiye, Belarus ve İtalya'dır.

İspanya, İtalya, İngiltere ve Fransa Bölgedeki COVID19 ölümünün % 72'sini oluşturmaya devam ediyor.

Anlaşılır şekilde, haftalar geçtikçe, insanlar ve politikacılar işleri yeniden açmak ve iş yerlerine dönmek için istekli. DSÖ Avrupa Bölgesi genelindeki 48 ülke halk sağlığını ve sosyal önlemlerini ayarlamaktadır; ilk olarak en kolay alınan tedbirler, zorunlu olmayan işletmelerin açılması ve iç hareket kısıtlamalarının gevşetilmesidir.

Hatırlayalım, geçim kaynaklarına karşı yaşamları veya servete karşı sağlığı ölçmüyoruz. İnsansız ekonomi yoktur. COVID 19 bulaşısı kontrol altında olmadan ekonomik bir iyileşme olamaz. Bugün 3 mesajım var. Farkında olmalıyız: Virüs ve ekonomik iyileşmenin kontrolü el ele gider. COVID 19 hepsini etkiler, ancak bazıları diğerlerinden daha fazla. Kimseyi geride bırakmayı göze alamayız. Daha iyi geri dönebiliriz. Daha eşit ve kapsayıcı olan farklı bir ekonomi."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları