loading
close
SON DAKİKALAR

DSÖ: Çin’in verilerinin şeffaf olmadığı iddiası doğru değil!

DSÖ: Çin’in verilerinin şeffaf olmadığı iddiası doğru değil!
Tarih: 02.04.2020 - 12:41
Kategori: Dünya

Dünya Sağlık Örgütü, Çin’in Covid-19 ile ilgili verilerinin şeffaf olmadığı iddialarını yalanladı.

Örgütün Acil Durum Direktörü Dr. Mike Ryan dün DSÖ’nün Cenevre’deki merkezinde düzenlenen basın toplantısında, tüm ülkelerin paylaştığı veriler arasında bilimsel temelli kanıtlar bulunduğunu ve bazı bölgeleri iş birliği yapmamak veya şeffaflık göstermemekle suçlamanın yanlış olduğunu vurguladı.
 
DSÖ’nün her ülkeyle iş birliğini güçlendirerek en doğru verileri alacağını ifade eden Mike Ryan, ancak büyük baskı altında tüm bilgilerin ve verilerin dakika dakika paylaşılmasının çok zor olduğuna işaret etti. Mike Ryan, şu ana kadar viral dökülmeyle ilgili olarak Almanya, Singapur ve ABD’den birer, Çin’den ise 4 araştırma raporunu aldıklarını söyledi. Ryan, viral dökülmenin erken aşamasıyla ilgili verileri paylaştıkları için adı geçen 4 ülkeye teşekkür etti.
 
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Ghebreyesus aynı gün yaptığı konuşmada, virüsün pek çok bilinmezlikler barındırdığına dikkat çekerek, her ülkenin açık bir zihinle durumu kabul etmesi ve diğer ülkelere güvenmesi, bunun yanı sıra verileri doğrulama çalışmasını iyi yürütmesi gerektiğini vurguladı.
 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları