loading
close
SON DAKİKALAR

DSÖ'den seyahat açıklaması: Sıfır risk noktasına gelmedik

DSÖ'den seyahat açıklaması: Sıfır risk noktasına gelmedik
Tarih: 31.07.2020 - 18:00
Kategori: Dünya

Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs salgınıyla ilgili bir açıklama daha geldi. DSÖ, seyahat ve turizm ile ilgili, "Henüz sıfır risk noktasına gelmedik" açıklamasını yaptı.

Dünya çapında 17 milyondan fazla vakanın koronavirüs ile ilgili uluslararası kamuoyunu bilgilendiren Dünya Sağlık Örgütü, seyahat etme yasakları ve turizm ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Birleşmiş Milletler bünyesinde çalışmalarını sürdüren Dünya Sağlık Örgütü, ülkelerin uluslararası seyahat yasaklarını gevşetmelerinin tavsiye edilmediğini hatırlattı. DSÖ’nün resmi internet sitesinde yayınlanan rehberde, “Hastalığın ülke içerisine girmesi ya da başka bir ülkeye taşınmasını konusunda sıfır risk vardır denebilecek bir durum yok” açıklaması yer aldı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı açıklamada, “Ülkeler düzenli olarak test, takip, izolasyon ve vaka yönetimi süreçlerini güncellemeliler ve riskleri göz önünde bulundurmalılar” ifadesi kullanıldı.

DSÖ’nün yaptığı açıklamalar hükümet, endüstriler ve yerel yönetimler için zorunlu tutulmazken bir tavsiye niteliğinde oluyor. Dünya Sağlık Örgütü kuzey yarım kürede henüz yaz mevsimi başlamadan önce de benzer bir duyuru yapmıştı.

Dünya Sağlık Örgütü geçen hafta içerisinde, “Ülkeler bu hafta içerisinde uluslararası seyahat yasaklarının sonsuza kadar kalamaz, ülkeler sınırlarındaki koronavirüs vakalarını azaltmak için çalışmalılar” açıklamasını yapmıştı.

Kaynak : Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları