loading
close
SON DAKİKALAR

DSP'den mal varlıklarının Hazine'ye geçtiği haberlerine ilişkin açıklama: Söz konusu değil, DSP yerli yerinde duruyor

DSP'den mal varlıklarının Hazine'ye geçtiği haberlerine ilişkin açıklama: Söz konusu değil, DSP yerli yerinde duruyor
Tarih: 09.11.2018 - 14:29
Kategori: Siyaset

Anayasa Mahkemesinin, Demokratik Sol Parti'nin 2013 yılı kesin hesabını incelemesi sonucunda 4 milyon 419 bin 52 lira gider karşılığı parti mal varlığının Hazineye irat kaydedilmesine hükmettiği haberlerine DSP'den açıklama geldi.

Anayasa Mahkemesinin, Demokratik Sol Parti, Önce İnsan Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi, 1923 Cumhuriyet Partisi, Hak ve Hakikat Partisi, Yurt Partisi ile Demokratik Bölgeler Partisinin 2013 ve 2014 yılları mali denetimlerine ilişkin kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

AYM'nin Demokratik Sol Partinin 2013 yılı kesin hesabını incelemesi sonucunda 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu hükümlerine aykırı olduğu gerekçesiyle 4 milyon 419 bin 52 lira gider karşılığı parti mal varlığının Hazineye irat kaydedilmesine hükmettiği belirtilmişti.

DSP'den konuya ilişkin ilk açıklama Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Karakülçe'den geldi. 

Selçuk Karakülçe, "Partimizin malvarlığına el koyma durumu söz konusu değil. DSP yerli yerinde duruyor. Burada bir yanlış anlama var" dedi.

Habertürk'ün aktardığına göre, rakamların yanlış yorumlandığını söyleyen Karakülçe, 4 milyon 419 bin 52 liranın, 4 bin lira olduğunu ve haberlerde bu rakamların şişirilerek, verildiğini belirtti. Karakülçe, "Sanırım haberi yapanların aklı, enflasyon rakamlarının sürekli değişmesinden dolayı karıştı. Akılların karışması normal çünkü ülkede rakamlar kolay kolay hesaplanamıyor. Doların ve euro'nun bu kadar yükseldiği bir dönemde 4 bin lira, 4 milyon olarak okunabiliyor" diye konuştu.

Partinin herhangi bir taşınmazına, mal varlığına el koyulmasının söz konusu dahi olmadığını belirten Karakülçe, "Kesinlikle el koyma yok. Her şey yerli yerinde duruyor. Partimiz yerinde duruyor. DSP üzerinden hâlâ bu tür oyunların oynanması, etik ve şık değil. Biz doğru ve dürüst olmaya, memlekette doğruluğu savunmaya devam edeceğiz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları