loading
close
SON DAKİKALAR

DSP'nin İstanbul adayı Muammer Aydın adaylıktan çekildi

DSP'nin İstanbul adayı Muammer Aydın adaylıktan çekildi
Tarih: 12.05.2019 - 15:00
Kategori: Siyaset

31 Mart seçimlerinde DSP'nin İstanbul Adayı olan Avukat Muammer Aydın adaylıktan istifa ettiğini duyurdu.

31 Mart seçimlerinde DSP'nin İstanbul Adayı olan DSP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Muammer Aydın 23 Haziran seçimlerine katılmayacağını açıkladı.

Twitter hesabından açıklama yapan Aydın, "İstifamı bildirdim. Bugün itibariyle DSP‘nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığından istifa etmiş bulunmaktayım. Kamuoyuna duyurulur" ifadelerini kullandı.

Aydın, YSK'nın 6 Mayıs'ta İstanbul seçimini iptal etmesinin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "DSP, YSK eliyle yapılan hukuksuzluklar karşısında sessiz kalmayacak kendine düşeni ve gereğini yapacaktır. Tüm halkımız bundan emin olmalıdır" demişti.

CHP'den Seyit Torun başkanlığındaki bir heyet DSP'ye giderek görüşme gerçekleştirmişti. DSP'den konunun yetkili kurullarda görüşüleceği duyurulmuş, solda yer alan adaylar İmamoğlu lehine seçimlerden çekilirken, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ise "Bizim hiç kimseye öyle destek verme durumumuz olmaz. Biz siyasi partiyiz. Seçime katılırız ya da katılmayız. Seçmenlerimizin oylarına ipotek koyamayız. İnsanlar sandığa gittiğinde istediği partiye oy verir, eğer kendi partisinin adayı yoksa. Bu tamamen seçmenin tercihi. Dolayısıyla 'biz şu partiyi destekleriz, bu adaya destek oluruz' gibi bir açıklamaya yapamayız" açıklamasında bulunmuştu. 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları