loading
close
SON DAKİKALAR

Dünya liderleri zirvesinde kadın garson krizi

Dünya liderleri zirvesinde kadın garson krizi
Tarih: 25.03.2014 - 18:02
Kategori: Dünya

Hans Van Der Linde ‘estetik nedenlerle’ dünya liderlerine sadece 25 yaşın üzerindeki erkek garsonların yemek ve içecek servisi yapması yönünde karar aldığını söyledi...

Hollanda gazetesi Algemeen Dagblad’a konuyla ilgili bir açıklama yapan şirket sahibi Hans Van Der Linde ‘estetik nedenlerle’ dünya liderlerine sadece 25 yaşın üzerindeki erkek garsonların yemek ve içecek servisi yapması yönünde karar aldığını söyledi. Van Der Linde, “Eğer 20 erkek ve 3 platin sarısı saçlı kadın servis yaparsa görüntü birliği bozulur. Böyle bir zirvede çalışanların olabildiğine vakur, mesafeli bir tavır sergilemesi gerekiyor. Eğer karışıma birkaç tane de güzel, dikkat çekici bayan eklersek bunu elde etmemiz imkansız hale gelir” ” ifadelerini kullandı.
Sosyal medyada kendisine yöneltilen eleştirilerin hızla artmasının ardından Radio 1’e konuşan Van Der Linde, ‘aslında ilk başta zirvede sadece mavi mini elbiseler giyecek kadın garsonlar çalıştırmak istediğini, ancak Dışişleri Bakanlığı’nın çalışanların ciddi görünmesi gerektiğini söyleyerek bu teklifi reddettiğini’ açıkladı.

MÜSLÜMAN LİDERLER İÇİN ALINMIŞ BİR KARAR MI?

Zirvenin organizasyonunda rol oynayan Protocol Bureau şirketini işleten Jean-Paul Weijers da İngiliz Independent gazetesine yaptığı açıklamada Van Der Linde’nin ayrımcılık suçlamalarına neden olan kararını savundu. Garsonların erkek olması yönündeki kararın dünya liderlerinin dikkatinin dağılmasını önlemek için alınmış olabileceğini söyleyen Weijers “Böyle bir zirve düzenlenirken bu tip detaylar da dahil her şey göz önünde bulundurulur” dedi. Weijers kararın alınmasında zirveye katılan Müslüman liderlerin kendilerini rahat hissetmelerini sağlama çabasının da olabileceğini de savunup “Elbette bu liderler Batı’da farklı standartların olduğunu biliyorlar. Ancak Hollanda kendisinden büyük ülkelerin standartlarına adapte olmaya alışkın oldukça küçük bir ülke” dedi.
Zirve sözcüsü Daphne Karremans ise ana salonda görev yapacak garsonların ‘tek tip’ görünmesini talep ettiklerini ancak çalışanların kadın mı erkek mi olacağına dair yapılacak tercihi yemek şirketine bıraktıklarını söyledi.
Hollandalı birçok sosyal medya kullanıcısı ise yetkililerin açıklamalarını yetersiz buldu. Kullancılar, kadın garson yasağının ‘utanç verici olduğunu’ ve böyle bir kararın ‘Hollanda’nın değerlerine tamamen ters düştüğünü’ dile getirdi. (hurriyet.com.tr)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları