Son beş haftada Avrupa`da peş peşe beş düşük maliyetli (low cost) hava yolu şirketi iflas etti.
Rusya’nın Rostov kentinde polis dün Donetsk kasabasında başından bıçakla yaralanan bir adam hakkında ihbar aldı. Olayın ardından hastaneye kaldırılan adamın burun tıkanıklığı yüzünden nefes alamaması sonucu kafasına bıçağı kendisinin sapladığı belirtildi.
Suudi Veliaht Prensi Selman, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin yaptığı açıklamada "Türkiye'nin İstanbul başkonsolosluğumuzu aramasına izin vermeye hazırız" dedi.
ABD, Türkiye'ye F-35 yaptırımı uygulayadursun Bloomberg, bu ortak proje savaş uçaklarının en önemli yedek parçalarının Türkiye'de üretildiğini belirtti.
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence dün akşam yaptığı konuşmada, Çin'in ABD'nin iç işleri ve seçimlerine karıştığı iddiasında bulunarak Çin'in iç ve dış politikalarını eleştirdi.
Moskova yakınlarında düşen uçaktan iki pilot fırlatma koltuğu sayesinde kurtuldu.
INTERPOL Başkanı Meng Hongwei'nin Fransa'da kaybolmasıyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı belirtildi
Nobel Barış Ödülü, cinsel şiddetin bir savaş silahı olarak kullanılmasını durdurmaya yönelik çabalarından ötürü Dr. Denis Mukwege ve Nadia Murad'a verildi.
Güney Kore'de Mart ayından beri tutuklu bulunan eski Devlet Başkanı Lee Myung-bak 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Belçika'da 14 Ekim'de yapılacak yerel seçimler öncesi, "AK Parti Belçika" adlı Facebook sayfasından, Genk Belediye Başkanlığı'na aday olan Devlet Bakanı Zühal Demir'e oy verilmemesi çağrısı yapılması tartışma yarattı.
ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore'ye karşı yeni bir yaptırım listesi açıkladı.
Avusturya İçişleri Bakanı Herbert Kickl, aşırı görüşlü gruplarla mücadele için aralarında rabia, zafer ve bozkurt işaretlerinin de bulunduğu bir dizi el işaretini yasaklayacaklarını açıkladı.
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM ) görev süresi dolan yargıç Işıl Karakaş’ın yerine Türkiye tarafından belirlenen üç aday da reddedildi. Gelişmeyi Sözcü'ye değerlendiren AİHM eski yargıcı Rıza Türmen, "Hükümetin kriterleri ile AİHM kriterleri birbiriyle bağdaşmıyor" dedi.
Nobel Ödülü sahibi ünlü fizikçi Albert Einstein'ın ölümünden bir yıl önce yazdığı ve Tanrı'nın varlığını ve dini açıkça reddettiği mektubu Aralık'ta ikinci kez açık artırmaya çıkarılacak.
Bugün Lahey'de basın toplantısı düzenleyen Hollanda Savunma Bakanı Ank Bijleveld, diplomatik pasaportlu 4 Rusya vatandaşının Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nde (OPCW) ajanlık yapmaya çalışırken yakalandığını açıkladı.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye savaşıyla ilgili 7 yıldır devam eden ihtilafın ardından Arap devletleriyle temel bir anlayışa vardıklarını duyurdu.
İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD'nin baskısı ve ekonomik problemler nedeniyle halkının zor zamanlardan geçtiğini söyledi. Hamaney, "Fakat İran halkı yaptırımları yenerek ABD'ye bir tokat daha atmalı" dedi.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Rusya’nın Suriye’ye gönderdiği S-300 sistemlerinin daha iyi düzeyde hava savunması sağlayacağını, bunun ardından başka adımların da atılacağını ifade etti.
Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda cuma günü meydana gelen deprem ve ardından oluşan tsunamide can kaybı bin 424'e çıktı.
Pennsylvania Eyalet Polisi, Fethullah Gülen'in yaşadığı yerleşkenin güvenlik görevlisinin kapının önündeki şüpheli gördüğü bir kişiye ateş açtığını ve söz konusu kişinin kaçtığını açıkladı.
Uluslararası Adalet Divanı'nın bugün ABD'nin aleyhine aldığı İran kararı sonrası Washington, Tahran ile 1955 yılında imzalanan Dostluk Anlaşması'ndan çekildiklerini açıkladı.