Avusturya, darbe girişiminin ardından ülkede yapılan gösteriler nedeniyle Türkiye'nin büyükelçisini dışişlerine çağırdı.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'de yaşanan gelişmeleri yakından izlediklerini, demokratik yollarla seçilmiş hükümete karşı yapılan darbe girişimini kınadıklarını ancak sonrasında süregelmekte olan durumu da endişe verici olarak gördüklerini açıkladı.
Türkiye'deki darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar yüzünden İtalya'dan AB ile Türkiye arasındaki mülteci anlaşmasının durdurulması çağrıları geliyor.
Suudi Arabistan'da bir kurum, Pokemon Go oyununa karşı fetva yayımladı.
ABD'nin desteğini alan Menbiç Askeri Meclisi, IŞİD’e Menbiç’i terk etmesi için 48 saat süre verildiğini açıkladı.
Avusturya, Türk Büyükelçiyi Türkiye'deki olası gelişmeler ve Erdoğan yanlısı gösterilerle ilgili bilgi almak üzere Dışişleri'ne çağırdı.
Guatemala’da 18 yaşındaki Jerson Lopez de Leon, pokemon yakalamaya çalışırken girdiği evde öldürüldü.
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Türkiye'de 3 aylığına ilan edilen olağanüstü hâlin (OHAL) mümkün olduğunca kısa tutulması gerektiği çağrısını yaptı.
Tayvan'ın önde gelen havayolu şirketlerinden EVA Airways Türkiye'de olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından Türkiye seferlerini gelecek hafta durduracağını açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan hakkında İtalya’da açılan 'kara para aklama' iddiasına ilişkin açılan soruşturma süresinin, bazı unsurların daha iyi araştırılması için 6 ay daha uzatıldığı belirtildi.
Cumhhıurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 3 ay süreli OHAL kararını dünya basını haber ajansları son dakika olarak geçti.
Türkiye ve Doğu Akdeniz ülkelerine gidemeyen turistlerin İtalya’ya yönelmesiyle ülkede ‘aşırı turist yüklemesi’ oldu. İtalyan kentleri gelen turist sayısında kısıtlamaya gidilmesini talep etti.
Türkiye'deki meşru hükümetin devrilmesi halinde, bunun bölgede daha derin istikrarsızlığa yol açacağını söyleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, NATO'nun darbe girişimi öncesindeki tutumunu eleştirdi.
Rus resmi havayolu şirketi Aeroflot, Türkiye'ye bilet satışını durdurduğunu ve bu yöne uçuş programını değiştirdiğini duyurdu.
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 'Avrupa Birliği ile ilişkilerini sürdürmek isteyen bir ülke idam cezasını getiremez' uyarısı yaptı.
Suriye'de silahlı muhalif gruplardan Nureddin Zengi Tugayı'nın, rejim için mücadele ettiğini öne sürdükleri Filistinli bir esir çocuğun başını kestiklerine ilişkin video kaydı ortaya çıktı.
Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Obama görüşmesinin ardından açıklama yaptı.
Tayvan’da bir tur otobüsünün otoyolda ilerlediği sırada yaptığı kazanın ardından alev alması sonucu 26 kişi hayatını kaybetti.
ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass Türkiye'de yaşanan darbe girişimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bass, sosyal medyadaki 'Fethullah Gülen' iddialarına da yanıt verdi.
Türkiye'deki darbe girişiminin ardından ABD ve Avrupa Birliği'nden ortak açıklama geldi.
Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Türkiye'nin idam cezasını geri getirmesinin AB üyelik müzakerelerinin dondurulmasına neden olacağını ifade etti.