Prof. Dr. Peyami Battal, öğrencileri memleketlerine yönlendirme işlemlerini tamamladıklarını belirterek, 4 binin üzerinde öğrenciyi evlerine gönderdiklerini bildirdi.
Türkiye'de okul öncesi eğitime katılım oranı 10 yılda 3 kat arttı.
Gençlere yurt dışında eğitimin kapılarını açan eğitimAL.com, 'online danışmanılık' konseptiyle sürdürdüğü faaliyetlerini genişletiyor.
Demokratik Üniversite Hareketi Ankara toplantısı 28 Ekim Cuma günü saat: 17:00'da Demokratik Anayasa Hareketi Ankara Bürosunda yapılacak.
Atasoy Erensayın, kazandığı Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji bölümüne gönderilen sonuç belgesinde yanlış tarih yazıldığı için kayıt yaptıramadı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (BUSMEK)'na ön kayıt yaptıranların sayısı 35 bini buldu.
Milli Eğitim Bakanlığı, her yerden okunabilecek, cep telefonuna yüklenebilecek kitaplar hazırlıyor.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, burslu üniversite eğitimi için ABD'de uygulanan, ordunun burs verme yönteminin Türkiye için ideal olduğunu söyledi
Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, Türkiye'de Türk, Kürt veya başka etnik grupların ayrımının kesinlikle yapılmaması gerektiğini söyledi.
Yabancı uyruklu öğrencilerden alınacak öğrenim ücretleri düşürüldü.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Fransa'da yaşayan Türklerin eğitim sorunlarıyla ilgili şikayetlerini dinledi.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2011-ÖSYS Ek Yerleştirme Kılavuzu’nu internet adresinden yayınladı.
Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'ndeki İsabey Yüksel Bodur İlköğretim Okulu'nda geçen yıl başörtülü oldukları için derslere giremeyen 2 kız öğrencinin, bir üst sınıfa geçirildiği ortaya çıktı.
Samsung, TOÇEV’in yürüttüğü “Yaşasın Okulumuz” projesi dahilinde yenilediği okulların açılış törenine gönüllüleri de dahil ediyor.
Ortaöğretim 10. sınıf Tarih kitabında Süryaniler için, ''Osmanlı'ya ayaklandılar'', ''Refah için Batı'nın çıkarlarına alet oldular'' gibi bilgiler yer alıyor.
Uzmanlara göre, gereken tedbirlerin alınabilmesi için özellikle mevsimsel geçiş döneminde etkisini gösteren astımın yanı sıra, diyabet ve epilepsi gibi rahatsızlıkları olan öğrencilerin bu durumlarından okul yönetimlerinin haberdar edilmesi gerekiyor.
Okul döneminde ailelerin sık sık karşılaştığı sorunlardan biri ise okul kazaları.
OECD tarafından yayımlanan yıllık eğitim raporu, Türkiye'deki öğretmen maaşları hakkında detayları gözler önüne serdi
Bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile bakanlığın yapısı değişti
Eğitim Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız, yükseköğretime dair düzenlemeleri yorumladı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan Üniversiteye girişteki katsayının tamamen kalkacağını açıkladı