loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu: 23 Haziran'da YSK'da bile tedbir alacağız

Ekrem İmamoğlu: 23 Haziran'da YSK'da bile tedbir alacağız
Tarih: 30.05.2019 - 16:25
Kategori: Siyaset

İBB'nin seçilmiş Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kağıthane Gültepe Mahallesi'nde halkla buluştu.

Ekrem İmamoğlu, Sanayi Mahallesi ve Çeliktepe üzerinden Gültepe'deki halk buluşmasına giderken yurttaşların sevgi gösterileriyle karşılaştı. Yüzlerine İmamoğlu maskesi takan gençler, rota boyunca seçim otobüsünün peşinden koştu. Kimi vatandaşlar İmamoğlu'na çiçek verirken, kimileri de otobüsün camlarından İmamoğlu'nun elini tutabilmek için birbirleriyle yarıştı.

İmamoğlu'nu, Gültepe Ortabayır'da ellerinde Türk bayrakları bulunan binlerce coşkulu vatandaş karşıladı. İmamoğlu konuşmasını yapacağı sırada işitme engelli vatandaşlardan tercüman talebi geldi. Bunun üzerine bu dili bilen bir vatandaş seçim otobüsünün üzerine alındı. İmamoğlu konuşmasında, "Ben, bu kente sevgi dilini anlatacağım. Siyaset ahlaklı bir şekilde yapılacak. Asla bu yoldan vazgeçmeyeceğim' dedim. Sizi mahcup etmediğimi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşması şöyle:

"İstanbul'un ve ülkemizin mutluluğu için çaba gösteriyoruz. İlçe ilçe geziyoruz. Ben bu şehre sevgi dilini anlatacağım. 'Siyaset ahlaklı şekilde yapılacak, asla bu yoldan vazgeçmeyeceğim' dedim. Sİzi mahcup etmediğimi düşünüyorum. Ben bunu dedikçe dili kötüye alışmış olanlar bana 'sevgi pıtırcığı' diyorlar. Evet öyleyim, ne olmuş. Sevmek ayıp mı? Halka sevgiyi verirseniz karşılığını alırsınız, bu inanılmaz keyifli olur. Ben bu dille buluşmaya devam edeceğim milletimizle. Ben oy veren vermeyen ayırt etmeden 16 milyon İstanbulluyu seviyorum.

Bazıları geçen günkü olaydan dolayı akıl veriyor, insanlara dokunma, diye. Biz Anadolu insanıyız. Dokunuruz. Elbette ki saygı çerçevesinde, bir annemize, bir küçüğümüze, bir gencimize dokunarak onlara saygımı sevgimi hissettirmeye çalışıyorum. Bundan hiç vazgeçmeyeceğim. 

Şu an bu ülkenin 5 milyonun üzerinde işsizi var. Neredeyse 1 milyonun üzerindeki kısmı İstanbul'da yaşıyor. 5 gençten 2'si işsiz. Bir hukuksuzluk üzerinden Türkiyemizi seçimle meşgul ettiler, demokrasiye darbe vurdular. Ekonomiyi konuşmaya devam edeceğiz. Çarşı pazar geziyorum, görüyorum insanların acısını. Çantaları eve boş gidiyorlar. 

Referandumda ne olacaktı, ekonomi tavan yapacaktı. Seçimden önce de şubat ocaktan, mart şubattan, nisan marttan daha iyi olacaktı. Ne oldu, sadece 8 ayda 1,5 milyon işsiz var. Ekonomi bu kadar kötü giderken neymiş, 'İstanbul'u vermem de vermem'. Millet alacak kardeşim. Kimin malını kime vermiyorsun? Belediye milletin. Demokrasiyle, ders verir gibi bunları öğreteceğiz. 

18 günde öğrencilerin ulaşım kartına, suya indirim yaptım. Sadece dini bayramlarımızda vardı şimdi resmi ve milli bayramlarımızda da ücretsiz ulaşım getirdim. Seçimden önce 200 bin gencimize iş bulacağım, dedim. Göreceksiniz bu kardeşiniz bunu da yapacak. 18 günde yaptıklarımız bunları çıldırttı, 1800 günde deli olacaklar. Süreci geciktirdiler ama günün sonunda kazanan biz olacağız.

Rakibimiz diyor ki Türkiye'de alternatif siyasi kadro yokmuş. Bu ülkenin öyle güzel bir insan kaynağı var ki. Ben bu ülkenin gençlerine güveniyorum. Onların etrafında siyasi kadro kalmamış olabilir. Bankalara, emekli olmuş, görevi bitmiş siyasileri tayin ederken niye genç insanları etmiyorsunuz? Farkında mısınız çevrelerinde insan kalmadı. Dönüp dolaşıp aynı insanları konuşuyorlar. Benim etrafımda 16 milyon insan var. Ben bu şehrin gençlerinden, kadınlarından, erkeklerinden faydalanacağım. Ahbap-çavuş, eş-dost, akraba değil... Hiçkimsenin evladı 'ben haksızlığa uğradım. Bana 'hangi partiye kayıtlsın' diye sordular, demeyecek. Hak, hukuk ve adalet kavramı üzerinden herkes 'ben bu şehirde adil bir ortamda, eşit koşullarda yaşıyorum' diyecek. Ben onların yaptığını yapmayacağım, bir avuç insan için değil 16 milyon insan için uğraşacağım. Bu şehrin nimetlerini 16 milyona dağıtacağım. Ben ulaşıma, suya indirimi anlatırken bu arkadaşlar 'hesap kitap yapmayı bilmiyor, kimin parasını kime dağıtıyorsun' dediler. Ben bu milletin parasını bu millete dağıtıyorum. 

23 günümüz kaldı. Derdimiz bir avuç insanla, asla milletimizle değil. Herkesle sohbet edin, asla münakaşa etmeyin. 
Bayram tatili var. Uzun bir tatil. Bu tatilde köyüne, tatile giden olabilir ama erkenden geri döneceğiz. Mutlaka, geri dönmeyen varsa arayacağız, '23'ünde burada ol' diyeceğiz. Üniversiteli gençlerimiz var. Kaydı burada olup başka yerde olan... 23'üne kadar mutlaka burada kalacak ve oy kullanacaklar. Gençler bu ülkenin geleceği. Bu seçim onların gelecekteki demokratik haklarını temsil ediyor.

23 Haziran'da sandıklarda görev alacağız. Yüz binlerce insan sandıkta, okulda, ilçede, il seçimde hatta o demokrasiyi katleden 7 kişinin olduğu YSK'da bile tedbir alacağız."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları