loading
close
SON DAKİKALAR

Ekrem İmamoğlu Çatalca'da Meral Akşener ve Mansur Yavaş'la birlikte miting yaptı

Ekrem İmamoğlu Çatalca'da Meral Akşener ve Mansur Yavaş'la birlikte miting yaptı
Tarih: 20.06.2019 - 17:12
Kategori: Siyaset

İstanbul'un seçilmiş başkanı Ekrem İmamoğlu Çatalca'da halka hitap etti.

İmamoğlu'nun konuşması şöyle:

"Ben büyükşehirde ilçe belediye başkanlarıyla keyifle çalışacağım. Başka partiden diye hizmet yapmayacağım, diyen olursa fotoğrafını çeker herkese gösteririm. Biz himzet için koşacağız, 16 milyonun hizmetkarı olacağız. Burada pırıl pırıl çocuklarımız var. Ben onlara h,zmet edeceğim. Annelerin ellerinden öpüyorum. Dua ediyorsunuz, bu şehir için iyilik istiyorsunuz ya, söz veriyorum o temennilerinizi geçrek yapacağız.

Mızıkçıları biliyorsunuz. Rakibimiz kim gelirse gelsin vız gelir tırıs gider diyordu ya... Benimle görüşmüş onunla görüşmemiş, insan üzülüyor. Mızıkçılık yapan Ekrem'den sorumlu devlet bakanlarıyla, 'biz yetemedik, cumhurbaşkanı da bir şeyler söylesin'  dedi. O da geldi, söylesin. O kadar üzülüyorum ki atıp tutuyorlar. Yerel seçime gidiyoruz, 'temennim sayın cumhurbaşkanının meydanlara çıkmaması. Cumhurbaşkanı devletin omurgasıdır' dedik. Bunu tercih etmediler. Yunan dediler, o dediler, bu dediler. Şimdi de Sisi dediler. Dediklerinden bir şey anlıyor musunuz? Akşamdan sabaha bir şey uyduruyorlar. Mızıkçı arkadaş büyük bir şey bulmuş gibi Sayıştay raporlarında Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Belediyesi'nde 6,5 milyon TL ile yargılanıyormuş. Bu konuyu hatırlattığı için mızıkçı Binali Yıldırım'a teşekkür ediyorum. 

Beylikdüzü'nde ifade verdim, süreç devam ediyorum. Mevzuatın öngördüğü tavan ücretten daha fazla ücret verdiğim için yargılanıyorum. 

Birileri gibi araç saltanatı kurarak yargılanmıyorum, bir avuç insana kaynak ayırarak yargılanmıyorum. Ben işçisine memuruna hakkı olanı verdiğim için yargılanıyorum. Helali hoş olsun. Unutmuştuk, sayın Yıldırım sayesinde İBB çalışanına müjdemi yinelemiş olayım. Bizim yönetimimiz ahlaklı bir yönetim ve maddi, manevi destek olan bir yönetim olacak. 6 yıla yakındır kendi aracıyla her yere giden bir kardeşinizim. Sayın Yıldırım benim Sayıştay raporlarımı inceleyeceğine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Sayıştay raporlarını okusun. Ben ortak yayına kendi aracımla giderken kendisi önceki görevinden kalma arabasıyla gidiyor. Arabasını değiştirsin. 

Ortak yayında, özgün ve özgür irademle sayın Küçükkaya teşekkür ediyorum, dedim. Birkaç dakika düşündü ondan sonra teşekür etti biliyor musunu? Teşekkür etmek için bile sormak zorundalar. Buradan soruyorum beni sormadan çaya davet etti de mi tereddüt ediyor. Ben hala çay daveti bekliyorum. Ne kadar gerginleştirmeye çalışırlarsa çalışsınlar o yola girmeyeceğiz. Seçimden sonra kızgın demiri soğutma vakti demişlerdi. 23 Haziran'da millet iradesini ortaya koyup belediye başkanı seçecek. Ondan sonra aynı cümleleri kuracaklar. 

AK Parti'ye oy vermiş hemşehrilerime sesleniyorum... Seçime giderken yargı karar verirmiş, seçilmesi halinde sıkıntıya girermiş. Bunu diyen Erdoğan milletin iradesiyle nerelere geldiğini, muhtar bile olamaz denirken, cumhurbaşkanı bile olduğunu kendisi bilir. Bu sözleri söyleyenleri AK Partili hemşehrilerimin vicdanına yolluyorum. 

Hukuka aykırı iş yaptılar, seçim 31 Mart'ta bitmişti. Milletin iradesini gastp ettiler. 18 gün görev yaptık ya ne dediysek yaptık ya... Gençlere, suya indirim yaptık mı? Resmi ve milli bayramlarda ulaşımı ücretsiz yaptık mı... Bunları yapınca şaşırdılar, kızdılar, strese girdiler. 18 günde strese girdiler bu kardeşiniz 1800 günde onları deli edecek. 

Onların kadrolarından başka kadrolar yönetemezmiş. Kapanıp kaldıklarında odalarına kendileri gibi sanıyorlar. Ben buraya bakınca ülkenin geleceğini görüyorum. Milletten koptular. Her alanda iş üreteceğiz. Benim çok geniş bir kadrom var. Bizi bekleyen  82 binbelediye çalışanı, akademiyenleri, eğitimcileri var. Herkesten faydalanacağız. 

Bu şehrin sıkıntılarını çözmeye geldik. 

Anketlere tereddütlü bakmakla beraber yüzüm biraz güleç. Ancak gerçek anket sandıkta. Henüz İstanbul'a gelmemiş hemşehrilerimi selamlıyorum. Onlara çok özledim, çabuk gelin, diyorum. Herkesin oy kullanması lazım. 

Ankara'dan abim geldi diye güzel bir türü var. Yaşça büyük olan Ankara'dan bir ağabeyim var. Millet İttifakı olarak çok güzel başarılar elde ettik. Bunların en güzellerinden birisini de Ankara'dan gelen Mansur Yavaş abim başardı. Birlikte çalışacağız. Meral Akşener ablam da burada."

Akşener: Terörist, hain, zillet dediler İstanbullu Ekrem başkanı, Ankaralı Mansur başkanı seçti

İmamoğlu'nun ardından İYİ Parti Gnel Başkanı Meral Akşener söz aldı.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Hepimiz Ekrem İmamoğlu'na oy vermiş oyu murdar edilmiş seçmen olarak buradayız. Sandıklar açıldıktan sonra Ekrem başkanımın bu defa çamura yatmayacak şekilde mazbatasını vermek için buradayız. Ben de uzun zamandır hakkını arayarak bir İstanbul seçmeni olarak dolaşıyorum. 

94'te 4. sırada 4. sıradan adayım. 4 belki imkansız dediler, burası beni seçtirdi. Bu yüzden kendimi hep Çatalca'nın kızı saydım.

20 binin üstünde partili havadan maaş alan yandaş beslemek hizmet midir? Sizin hakkınızı yemek hizmet midir? Haram zıkkım olsun. 6 bin araba kayıp. 94'te 2 milyar dolar borcu vardı İstanbullunun. Bugün 22 milyar dolar borçlandırılıp millete hizmet için getirmek yerine damada, yakın arkadaşa, yandaş müteaahitlere aktarmak hizmet midir? Haram zıkkım olsun. 23 Haziran'da Ekrem başkana mazbatasını yeniden vermek için buradayız. İstanbul'a hizmet ettiklerini iddia ediyorlar ama sayın Erdoğan'ın deyimiyle bu arkadaşlar İstanbul'a ihanet ettiler. 31 Mart'a kadar illet, zillet, terörist dediler. Bizim kullandığımız seviyeli dil bunları engelledi. Terörist, hain, zillet dediler İstanbullu Ekrem başkanı, Ankaralı Mansur başkanı seçti. Bunlar tutmayınca son iş kaldı başka türlü iftiraya atmaya. O da meşhur TV programı. Rezil oldular. Sayın Binali Yıldırım bakanlık, başbakanlık, Meclis Başkanlığı görevini yürtüttü hala arabasına biniyor. Alışık bunlar, kopamıyor. İstanbul'u yönetmek için yola çıktığını iddia eden sayın Yıldırım Sayıştay raporunu okumamış. Bu ne ciddiyetsizlik. Bu ciddiyetsizlik içinde mi bakanlık, başbakanlık yaptın. Ulaştırma Bakanlığı zamanında tren yollarında şunu yaptık, bun yaptık, kaç vatandaşımız hayatını kaybettti. Özür bile dilemediniz. 

Sayın Yıldırım'la, sayın Ekrem İmamoğlu karşim yarışıyordu olamadı ama sayın Erdoğan sahaya indi. Yaşadık. Dakika bir, Ordu Valisi'nden özür dilemezse makama oturtmuyor. Senin haddine mi? Millet iradesini yok saymak senin haddine mi?

Gaziantepli hemşehrilerimize öküz diyen o milletvekilinden özür talep ettin mi? Milletin yarısna adiler diye bakandan özür talep ettin mi? Bize iftira atan, Kandil'le sözleşme imzaladın diyen Süleyman Soylu'dan özür dilemesini istedin mi? Ananı al da git dediğin çiftçiden özür diledin mi? Sayın Bahçeli sana alçak, şerefsiz, ver Bilal'i, al hilali dedi, özür talep ettin mi? Ülkücüler fatiha bilmez, zürriyetsiz dedin, sen özür diledin mi? 

Sayın Erdoğan sahaya indi. Saraya girince vatandaştan kopuluyor. Bir şey daha dedi. Biz 23 Haziran'da Sisi ya da Binali Yıldırım arasında karar verecekmişiz. Sisi seçilmiş bir başkanı deviren bir diktatördür. Benim kardeşimi siz seçtiniz. Onu yerinden edip yerine kayyum atayan mı Sisi'ye benzer o mu? 

Mısırda medyanın yüzde 10'e yakını havuz medyası gibi. Bütün medya elinde olan Sisi Ekrem İmamoğlu mu yoksa kendisi mi benziyor? 

23'ünde biz Sisi ile Yıldırım arasında bir tercihte bulunmayacağız. 23 Haziran'da bu ülkeyi, İstanbulluyu çok seven, kadınların yanında duracak, İstanbullunun parasını İstanbulluya harcayacak büyükşehir başkanını seçeceğiz. Ekrem İmamoğlu'nu seçeceğiz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları