loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan 15 Temmuz'un yıl dönümünde Atatürk Havalimanı'nda konuştu: Türkiye'yi karanlığa gömmek istediler ama başaramadılar

Erdoğan 15 Temmuz'un yıl dönümünde Atatürk Havalimanı'nda konuştu: Türkiye'yi karanlığa gömmek istediler ama başaramadılar
Tarih: 15.07.2019 - 21:44
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı çerçevesinde Atatürk Havalimanı’nda halka hitap etti.

Atatürk Havalimanı'ndaki anma etkinliklerinde mehter takımı performansı gerçekleştirildi ve havalimanında kurulan dev ekranlarda darbe girişimi gecesine dair görüntüler yayınlandı.

Erdoğan'ı havalimanında karşılayanlar arasında 15 Temmuz gazileri ile birlikte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da vardı.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

"2016 yılının 15 Temmuz gecesi milletimizin istiklali ve ülkemizin istikbalini korumak için uçakların tankların kurşunların karşısına dikilen kahraman milletimizin her bir ferdini hürmetle muhabbetle selamlıyorum.

Burası anlamlı bir mekan. Saat 23.15 civarı tankların arasında Sayın Bay Kemal gelip Bakırköy’e geçti. Kendi ifadesiyle "Bakırköy Belediyesi'nde gidebilecek bir otel bulamadığım için oraya gittim' dedi.

01.15 ve biz de yine buraya indik. Eşim kızım torunlarım ve damadımla beraber buraya indik. Burada kim vardı? Burada millet vardı. Üzerimizden geçen F-16’lar helikopterler vardı ve onlar mermilerini yağdırıyordu fakat biz bir şeye inanıyorduk. Diyorduk ki 'Korkmayın Allah bizimle beraberdir.'

Ve o gece 16 saat süren o süreçte şahsım basın toplantımızı yaptım. Valimiz 1. Ordu komutanımızı aynı şekilde. Mesaj verildi. Bu mesaj verildikten sonra her şey yerli yerine oturdu. Bütün mesele neydi? O gece dünyaya örnek teşkil edecek bir dik duruş sergileyen medyamıza STK’larımıza aydınlarımıza buradan şahsım ve milletim adına özellikle teşekkür ediyorum. Sabaha kadar kesintisi ezan ve sela okuyan imamlarımıza müezzinlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Daha önceki darbelerde Meclis binası fiilen hedef alınmadı. 15 Temmuz'da caniler bunu bile yaptılar. Hamdolsun milletin evine de uzanan eller bizzat millet tarafından kırıldı. İnşallah 15 Temmuz'dan sonra artık hiç kimse milletin iradesine el uzatmayı aklının ucundan bile geçiremeyecektir. Hiçbir ihanet şebekesi hiçbir terör örgütü birliğimiz beraberliğimiz kardeşliğimiz asla bozamayacaktır. Öyleyse ne diyoruz, tek millet... Tek bayrak... Tek vatan... Tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bundan taviz vermeyeceğiz.

Türkiye'yi karanlığa gömmek istediler ama başaramadılar.

Ruhlarını iblise satanlar var. O müptezeller Türkiye’yi ele geçiremeyecekler. O karanlık gecede okunan selalar kalplerimizi nasıl bütünleştirdiyse inşallah bundan soran da aynı kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.

Darbecilerin başındaki haini gözünü kırpmadan vuran Ömer Halisdemir’i unutmayacağız. Darbecilerle son ana kadar savaşan Albay Sait Ertürk’ü unutmayacağız. Tanıma şerefine eriştiğim Erol Olçok’u, İlhan Varank’ı unutmayacağız. 251 şehidimizin hiçbirini unutmayacağız. Şehitlerini unutanların yürekleri kurur.

Biz de yeni nesillerin 15 Temmuz şehitlerini hatırlamaları için bu tarihi Demokrasi ve Milli Birlik Günü adıyla resmi bayram günü olarak ilan ettik. Biz bugün nasıl ecdadı rahmetle ve minnetle yad ediyorsak inşallah sonraki nesillerde 15 Temmuz kahramanlarını aynı şekilde hatırlayacaklardır. Bu vesileyle sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından hazırlığı yürütülen Türkiye Şehit Yakınları ve Gazilerle Dayanışma Vakfı’nın kuruluşu resmen tamamlandı. Vakfımızın hayırlı olmasını diliyorum."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları