loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan 20 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı... Ankara'da Mehmet Özhaseki, İzmir'de Nihat Zeybekçi aday

Erdoğan 20 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı... Ankara'da Mehmet Özhaseki, İzmir'de Nihat Zeybekçi aday
Tarih: 27.11.2018 - 12:18
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP grubunda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
 
"Sancaktepe’de hayatlarını kaybeden askerlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Allah milletimizi ve askerimizi korusun.

Akdeniz’de Ege ve Kıbrıs’taki haklarımız meselesi Türkiye’nin üzerinde hassasiyetle durduğu konulardır. Arkasına Avrupa devletlerini alan Yunanistan ve Rum kesiminin davranışları tehdit eder hale gelmiştir. Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı sonuna kadar kullanmakta ve buna karşı çıkanlara hadlerini bildirmekte kararlıyız.

Fırsatçılık kötüdür. Akdeniz'de hakları olmayan alanlarda ekonomik ve siyasi hakimiyet kurmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Mülteci konusunda titreyenler konu rant olduğunda aslan kesiliyorlar. Şu anda 4.5 milyon insanı ülkesinde barındıran bir Türkiye var. Diğer tarafta botlarda Akdenize açılanların botlarını şişlemek suretiyle Ege'nin sularına gömenler var. Geçmişte bize defalarca oynanmış bu oyunlara artık karnımız toktur. Türkiye olarak tezlerimizden en küçük taviz vermeyecek milletimizin haklarını savunacağız.

Karadeniz'de başka bir gerilim tırmanıyor. Rusya ile Ukrayna arasındaki hadiselerin yeniden alevlenmesinden üzüntü duyuyoruz. İki ülke ile kurduğu işbirliğini gelece taşıma niyetinde olan bir ülke olarak Karadeniz'in barış denizi olmasını istiyoruz. Sorunların diyalogla çözülmesi çağrısı yapıyoruz. Rusya ve Ukrayna'yı karşı karşıya değil yan yana görmekten memnuniyet duyarız.

Suriye konusunda ilkeli duruş sergileyen tek ülke biziz. DEAŞ bahanesiyle Suriye topraklarında herkes çıkar peşinde koşarken biz risk alarak sahaya girdik ve terör örgütüne ağır darbe vurduk. DEAŞ balonunu Fırat Kalkanı Harekatı patlatmıştır. Dev aynasında gösterilen DEAŞ'ın nasıl bir proje olduğu Türkiye'nin sahaya girmesiyle görülmüştür. İslam'ın başındaki en büyük dert olan bu örgütü biz çökertmeye başladık. Suriye'de DEAŞ yoktur, DEAŞ görüntüsü altında ülkeyi karıştırmak için yedekte bekletilen donatılan bir takım küçük çeteler vardır.

16 yılda girdiğimiz 14 seçime rağmen ülkemizin önemli meselelerini olması gerektiği gibi yönetmeyi başardık. Geçtiğimiz cumartesi 40 adayımızın ismini milletimizle paylaşmıştık. Yine 20 büyükşehir ve il belediye başkanı adayımızın ismini açıklayacağız. Seçim tarihine kadar bir yandan seçim çalışmalarımızı bir yandan millete hizmet edeceğiz. 

Uluslararası yatırımcıların giderek artan ilgisi örnek olmalıdır. Aralık ayında çok olumlu gelişmeler yaşanmasını bekliyoruz. Aralık ayıyla birlikte yeni yatırım ve istihdam seferberliği başlatarak 2019'a güçlü bir giriş yapacağız.

31 Mart 2019 seçimlerimizle ilgil manifestomuzu önümüzdeki ay ilan edeceğiz. 2019 için gönül belediyeciliğimizi ifade eden bir vizyonla milletimizin karşısına çıkacağız. Belediyelerdeki tecrübemizi hükümete geldikten sonraki tüm çalışmalarımıza yansıttık. Bizden önceki hükümetlerden kat be kat hizmeti ülkemize kazandırmayı başardık. Her alanda Türkiye'ye adeta çağ atlattık. Kim ne derse desin belediyecilik AK Parti'nin işidir. Eserlerimizle konuşuyoruz anamuhalefet gibi sabah başka akşam başka yalanlarla değil. Telefonu çaldığında açılmayan bir belediye başkanının başarılı olması mümkün değil. Milletin evinin önünden çöpünü düzenli alamıyorsanız, musluğundan suyu akıtamıyorsanız millet biletinizi keser gönderir. İstanbul'a belediye başkanı olduğumda muslukları akmayan bir CHP'den almıştım, niye rahatsız oluyorsun? Bu millet kime nasıl bilet keseceğini bilyor. Bunları söylemeyecek miyiz, siz kaçacaksınız biz kovalayacağız. Bizim belediyecilik anlayışımızda bu hizmetler işin alfabesidir. 

Son 5 yılda yaşananlar siyasette köklü bir değişimi kaçınılmaz kılmıştır. Anamuhalefetin yönetimindeki belediyelere bakın istisnalar hariç yönetim başarısı üzerine kurulu bir kadro göremezsiniz. Ankara’da Çankaya, İstanbul’da Kadıköy, Şişli, Beşiktaş gibi yerlerdeki seçim sonuçlarına bakın, hiçbirinin ülke gerçekleriyle ilişkisinin olmadığını görürsünüz. Türkiye yansa da şaha kalksa da bunların umurunda değildir. Halbuki buradaki seçmen profili aynı zamanda Türkiye pastasının kaymağını yiyen kesimlerden oluşuyor. Bu ilçelerde yaşayan sağduyulu vatandaşlar bilir ki CHP'li başkanların yönettiği ilçeler bugünkü yerlerine büyükşehrin yatırımları sayesinde gelmiştir. Kadıköy'den Pendik'e belediyenin raylı sistemiyle gitmiyorsunuz, büyükşehrin hizmeti olan metrobüslerle geliyorsunuz. Burası Beşiktaş'tır CHP'nin değildir demedik her yere aynı hizmeti götürdük. Büyükşehirlerde CHP AK Parti'nin adaylarını açıklamasını bekliyormuş, mihenk taşı AK Parti de onun için. Bunların kafasında bu şehri kim daha iyi yönetir düşüncesi yok.

CHP yönetimine önerim var. İyi takip etsinler alsınlar 60 kişilik listeyi cinliklerine, stratejilerine göre isimler koysunlar. 31 Mart'ta milletimiz hizmet yapanlara mı cinlik yapanlara mı itibar edecek görelim. CHP'ye gönül veren seçmen kardeşlerime, gelin 31 Mart'ta köhne zihniyete dur deyin. Nasıl hizmetler verdiğimizi biliyorsunuz. İzmir de susuzluktan kavruluyordu İzmir'in su sorununu Veysel bey döneminde biz çözdük. İZBAN'ı biz yaptık."

Erdoğan 20 büyükşehir ve il belediye başkan adayını açıkladı. İsimler şöyle:

Afyon: Mehmet Zeybek

Ankara: Mehmet Özhaseki

Balıkesir: Yücel Yılmaz 

Bingöl: Erdal Arıkan

Çanakkale: Ayhan Gider

Çankırı: Hüseyin Boz

Çorum: Halil İbrahim Aşkın

Eskişehir: Burhan Sakallı

Hatay: İbrahim Güler

İzmir: Nihat Zeybekçi

Karaman: Mahmut Sami Şahin

Konya: Uğur İbrahim Altay

Mardin: Mehmet Vecdi Kahraman

Muş: Feyat Asya

Sakarya: Ekrem Yüce 

Sivas: Hilmi Bilgin

Tokat: Eyüp Eroğlu

Trabzon: Murat Zorluoğlu

Uşak: Mehmet Çakın

Yozgat: Celal Köse

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları