loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: BM Güvenlik Konseyi felç

Erdoğan: BM Güvenlik Konseyi felç
Tarih: 02.10.2013 - 15:59
Kategori: Dünya

Başbakan Erdoğan, kendini yenileyemeyen bir BM Güvenlik Konseyi'nin dünya barışına katkısı olamayacağını belirterek 'BM Güvenlik Konseyi felç haldedir' dedi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , İstanbul 'da düzenlenen İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Eğitim Bakanları Gayri Resmi Toplantısı'nda konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasında demokratikleşme paketini değerlendirerek "Anadilde eğitimin önünü açarak AB ülkelerine örnek olacağız" dedi.

Suriye 'de yaşananlara da değinen Başbakan, BM Güvenlik Konseyi’nin Suriye politikasını eleştirdi.

"Zulmün olduğu yerde demokrasi olmaz" diyen Başbakan Erdoğan, "Daha birkaç gün önce Suriye'de bir lise uçaklar tarafında bombalandı. Nijerya'da bir okul saldırıya uğradı ve 40 öğrenci öldürüldü. Kaynağı ne olursa olsun her türlü terör eylemini şiddetle kınıyoruz. İslamda terörist olamaz. İster El Kaide olsun ister şu olsun bu olsun. Biz bunların hepsini lanetliyoruz. Çünkü İslam bir barış dinidir. Bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüştür" diye konuştu.

Erdoğan, "Dünyayı tanımayan insanlar koyu bir taassupla akıl almaz vahşete gidiyor. Bu ateş eninde sonunda herkese değer ve herkesi yakar. Kendini yenileyemeyen BM Güvenlik Konseyi'ni ben şu anda felç olmuş bir şekilde görüyorum. 5 ülkenin iki dudağı arasında bir adalet olamaz. Bir ülke hayır dedi mi her şey bitiyor. Bu nasıl bir adalet" ifadesini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları