loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu, AYM töreninde tokalaştı!

Erdoğan ile Kılıçdaroğlu, AYM töreninde tokalaştı!
Tarih: 25.04.2019 - 11:50
Kategori: Siyaset

Devletin zirvesi AYM'nin kuruluş yıl dönümü töreninde buluştu. Törene Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu da katıldı. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu tören öncesi tokalaştı.

Anayasa Mahkemesi (AYM) Yüce Divan Salonu'nda düzenlenen Anayasa Mahkemesi'nin 57. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara’da katıldığı şehit cenazesinde saldırıya uğramıştı. Kalabalık bir grubun saldırısına maruz kalan Kılıçdaroğlu, götürüldüğü evden 1.5 saat sonra çıkartılmıştı.

Erdoğan ile CHP lideri Kılıçdaroğlu, saldırıdan sonra ilk kez bir araya geldi. Tören boyunca iki isim arasında herhangi bir diyalog olmadı. Tören sonrası Erdoğan, Kılıçdaroğlu ile tokalaşmadan salondan çıktı.

AYM Başkanı Zühtü Arslan konuşmasında, kuvvetler ayrılığı ilkesi ve paralel yapı vurgusu yaptı. Bireysel başvuruların rakamının 2017 sonrası itibarıyla 42 bine ulaştığını söyleyen Arslan, AYM'nin önünde toplam 21 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin anayasal denetim için beklediğinin altını çizdi.

Kaynak : NTV

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları