loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı gündemimizde yok

Erdoğan: Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı gündemimizde yok
Tarih: 17.07.2020 - 16:07
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma Namazı çıkışı açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Ayasofya'nın ibadete açılması hakkında, "Namazla ilgili daveti Diyanet yapacak. 1000 ila 1500 civarında ancak bir cemaat orada oluşabilecek." dedi. Dünyadan gelen açıklamalar hakkında konuşan Erdoğan "Ayasofya'nın bu süreci bizim iç egemenlik meselemizdir. Kararımız siyasi değil. Milletimizin özeli, bizim de gençlik hayalimizdi" ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması olup olmayacağı konusunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gündemimizde yok ama Bilim Kurulu değerlendirme yapacak" dedi.

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "Ermenistan işgalci. İşin buralara geleceği belliydi. Biz kardeş Azerbaycan'ı kesinlikle yalnız bırakmayız, sonuna kadar destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Libya konusunu değerlendiren Erdoğan, "Biz şu ana kadar Libya'da hangi sorumluluğu aldıysak bundan sonra da Libya'da bu sorumluluğumuzu aynen devam ettireceğiz, ettiriyoruz. Libyalı kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Bizim Libya'yla olan ilişkimiz 10 yıllık, 20 yıllık, 50 yıllık bir ilişki değil, 500 yılı aşkın bir süreyi kapsayan bir ilişkidir. Kaldı ki bu dönemde de Askeri Eğitim İş Birliği Anlaşmamızı Libya'yla yaptık. Şimdi aramızda bu tür bir anlaşma da var. Yeni bir anlaşmayı da Birleşmiş Milletler'i de devreye sokmak suretiyle yapmak üzereyiz. Bu konuda Libya da çalışmalarını yürütüyor. Bu dayanışmamızı yürüteceğiz" dedi.

Erdoğan, kıdem tazminatı tartışmaları için "Bu yeni döneme aktarılan bir şey. Kendileriyle yine görüşmelerimiz gerek bakanlık gerek şahsım olarak devam edecek. Kıdem tazminatı hususunda da adil bir konuma bu işi getirmeden bu şekliyle bu adımı atmak adil değil, doğru değil" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İdlib'de Rus askerlerine yönelik saldırılara ilişkin şunları kaydetti:

"Bu konuyla ilgili de tabii şu anda 20'yi buldu bizim oradaki devriye. Ama maalesef orada illegal bazı güçler de var. Tabii bu illegal güçler oradaki bu süreci zaman zaman sıkıntıya uğratıyor. Onu da tabii beraber yine Rus devriye güçleriyle engellemeye çalışıyoruz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları