loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan ve Bahçeli ilk ortak mitingi İzmir'de yaptı

Erdoğan ve Bahçeli ilk ortak mitingi İzmir'de yaptı
Tarih: 17.03.2019 - 16:17
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İzmir Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen ortak mitingde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"Türkiye'nin siyasi değil, iktisadi bağımsızlığının sembolü İzmir. Bugün son 1 yılda 4'üncü defa İzmirli kardeşlerimle hasret gidiyorum. Yine de İzmir'e doyamadık. İnşallah seçimden sonra zaferi sizlerle kutlamak için tekrar geleceğiz. Bugün Cumhur İttifakı'nda birlikte olduğumuz MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile huzurlarınızda olduk. Bizimkisi bir Cumhur İttifakı'dır. İlk ortak mitingimizi buraya çok önem verdiğimiz için İzmir'de yapıyoruz.

Biz Cumhur İttifakı'nı masa başında değil 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı birlikte mücadele ederken meydanlarda kurduk. Bizim bu birlikteliğimiz mezara kadar sürer. Türk siyasetinin son yıllardaki en dirayetli siyasetçisi olarak gördüğüm Sayın Bahçeli ile önümüze kurulan tuzakları birer birer bozarak devam ediyoruz.

İzmir Gazi Mustafa Kemal'in, Menderes'in, Özal'ın gözde şehriydi. Biz de hasbi bir muhabbetle seviyoruz. Hasan Tahsin'in hemşehrilerine selam olsun. Birileri çıkmış, terör örgütünün desteğiyle kendine yol açmaya çalışıyor. İzmir için dişe dokunur tek bir hizmeti olmayanlar, korkular üzerinden istismar ettiler. Onlardan buraya hiçbir fayda gelmez.

AK Parti 17 yıldır iktidarda, bunların dile getirdiği korkulardan hangisi doğru çıktı? Biz insanımızın giyinimine mi karıştık, yediğine içtiğine mi karıştık? 17 yıldır iktidardayız, hanım kardeşlerime bakıyorum herkes istediği gibi giyiniyor. Bu kardeşlerin bunlara en güzel cevabı veriyorlar. Yıllardır Atatürk'ü istismar ettiler, bunların Atatürk'ün vasiyetine tırnak kadar faydası oldu mu?

Şimdi İzmir'e bir aday gösterdiler. Bu aday CHP'nin adayı değildir. Bu kişi Kılıçdaroğlu'nun kendi adayıdır. Yalansa yalan, iftiraysa iftira her yönüyle örtüşüyor. Adaylık icazetini de Kandil'den almıştır. Bu adayın İzmir'e hizmet etmek gibi bir derdi de, kalitesi de yok.

Aynı durum diğer şehirlerde de yaşanıyor. Kendileri ne kadar saklamaya çalışırsa da çalışsın, bölücü örgütün desteklediği partinin eş başkanı da bunu söyledi. 'HDP'nin oylarıyla seçildiklerini bilecek' diyerek adeta meydan okudu. Bu adam Kürt bile değil, ama Kürt miletimi istismar eden birisidir. Ey Sezai sen Kürdistan'da yaşamak istiyorsan Irak'ın kuzeyinde var, defol git. Bu adamın alacağı cevap nedir, bunlara CHP'ye ve ittifaka İzmir'de seçimi kaybettirmektir. 31 Mart bir beka mücadelesinin adıdır, bu beka mücadelesini biz kazanacağız.

İzmir'de aynı oyun oynanıyor. CHP'nin belediye meclis üyelerinden bölücü örgütten çok isim var. Seçime girmiyor, çünkü CHP'nin listesinden bunlar seçime girdiler. Geçmişte İzmir'deki her seçimde büyükşehir ve ilçelerde aday gösteren parti 31 Mart'ta niye listelerde görülmüyor. Bu seçimde CHP adına yarışıyorlar. Adı iyi kendi karışık partinin büyükşehirde ve ilçelerin birkaçı dışında adayı var mı? Çünkü onlar da CHP ve bölücü örgütün desteklediği parti için çalışıyor. İzmir'de ve diğer pek çok yerde kimin kimi desteklediği ittifaktan ülkeye hayır gelir mi? 31 Mart CHP'ye gönül veren kardeşlerimizi de Bay Kemal'den kurtarma seçimidir.

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate indirecek otoyol projemizi bu yıl bitiriyoruz. 31 Mart'ta bu ittifaka gereken dersi vermemiz gerekmez mi? Hele hele İstanbul-İzmir otoyolu her şeye değer. Bugün 65 kilometrelik kesmi resmen hizmete açıyoruz. Bu İzban'ın yüzde 50'sini biz yaptık. Baktık yarıda kalacak biz yaptık. Nihat Zeybekci kardeşimiz İzmir'in trafiğini çile olmaktan çıkaracak projeleri hazırladı. İzmir'e 14 baraj daha inşa ediyoruz.

Bay Kemal'in söylediklerine bakın 'İslam'dan kaynaklanan terör' diyor. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede bu ifadeyi nasıl kullanırsın? CHP'ye gönül veren kardeşlerimiz buna haddini bildirmeyecek misiniz? Niye Hıristiyan dünyasından demiyorsun da Müslüman dünyasından diyorsun. Aynı Hıristiyan'ın ağzıyla konuşuyorsun. Benim milletim, Allah'ın izniyle Kandil'dekilere de, HDP'ye de, Bay Kemal'e de dersini en güzel şekilde verecektir.

Ey Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile müzakereleri durduralım. Hadi, ne güzel. Ama AB böyle bir karar alırsa ne kadar hayırlı olur. Biz de bunu bekliyoruz. Biz hazırız. Ama alamazlar. Bu konuda tüm sözler ve gözler 31 Mart'a saklı. 31 Mart bir beka seçimidir. Türkiye'nin 17 yıllık birikimlerini koruyacak bir neticeyle çıkmamız gerekiyor."

Bahçeli'nin açıklamalarının satır başları şöyle:

"Tarihin hiçbir döneminde rahat bırakılmadık. Hiçbir dönemde tehlikeden mahrum yaşamadık. Devamlı üzerimize geldiler. Su uyudu, düşman uyumadı. Anadolu'yu fethedişimizin hesabı hala bitmedi. Bu hesap yüzü hakka dönenlerle, yolunu batıla çevirenlerin çetin hesaplaşmasıdır. Bu hesabın bir tarafında Türk İslam medeniyeti ve Türk milleti vardır, diğer tarafta zalimler, emperayalistler ve yerli işbirlikçileri vardır. Biz var olmak için tarihten feyzimizi aldık. Biz bekamız için ecdadımızdan gücümüzü aldık.

Cumhur İttifakı İzmir'in sinesinden çıkıp düşmanlara ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin'in ruhudur. Cumhur İttifakı Kudüs'te Mescid-i Aksa'da Iğdırlı Hasan Onbaşı'nın büyük ferasetidir. Cumhur İttifakı 104 yıl önce düşman gemilerini Çanakkale'nin derin sularına 215 okkalık mermiyle gömen Seyit Onbaşı'nın iradesidir. Cumhur İttifakı çarpan yürek, devleşen bayraktır.

Gündoğdu Meydanı'ndaki muazzam heyecan sayesinde İzmir'in dağlarında çiçekler açacak, bozulmuş düşmanlar sel gibi kaçacak. İzmir'i hiç kimse çantada keklik görmesin, kimse arka bahçesi zannetmesin. Şımaranlara, yolunu şaşıranlara, 12 Eylül mirasçılarına İzmir sırtını dönmeli.

Bir vandal, bir barbar din kardeşlerimizi Cuma namazı kıldıkları sırada kurşun yağmuruna tutmuştur. Bir kez daha hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Bu şerefsiz teröristin katliam silahının üzerinde 'Türk yiyici' ifadesi gözlerden kaçmamıştır. Ey Haçlılar gelin de kanınızda boğalım. Ey beka sorunu göremeyen çapulcular nasılsınız, iyi misiniz? Türk ve İslam düşmanının emellerini fark edemediniz mi? Şimdi anlaşıldı mı beka niye önemli? 31 Mart seçimlerinin niçin beka seçimi olduğu şimdi oturdu mu? Biliniz ki zillet İzmir'i her gün zehirliyor. Çanakkale'de yendiklerimiz, İzmir'e kadar kovaladıklarımız yeniden karşımızdalar. Tek çözüm Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir."

Çanakkale'de tarih yazarak düşmanlara geçit vermeyerek ihanete fırsat tanımayan kutlu ceddimiz gibi Cumhur İttifakı olarak benzer tehditlerle mücadele ediyoruz. Kökü dışarıda, ucu içeridedir. Bugünkü tehdit ve tehlikeleri iyi analiz edebilmenin yolu tarihten ders çıkarmak, tedbir almaktır. Türk tarihi tekerrür eden bir vakalar zinciridir. Bugün karşımıza tekrar çıkanlar, dün Çanakkale'den püskürtülenler, İzmir'de denize dökülenlerdir. Buna izin vermeyiz.

Zillete düşenler, PKK'ya, FETÖ'ye tutunanlar bilsinler ki son kale Türkiye Cumhuriyeti'dir."

ÜYE YORUMLARI

İbrahim

İyide konuşurken bile insanları boluyorsunuz sanki sadece akp ve mhp kiler meydanlardaymis yok onun adayı yokmuş yok bunun adayı yokmuş olmadığı için kötüymüş mhpninde İzmir'de adayı yok o zaman oda kötü bu dil bile hoş değil hiç bir zaman bir partili bütün milletin Cumhurbaşkanı olamaz bu dille ancak kendi Parti'nin kabul eder şu konuşulan seçim sureci sandığa gittiğimde milyon tane oy kullanacak olsam tek birini dahi vermem bu memlekette millete Cumhurbaşkanı olacak kişi önce birleştirici olmalı her ne kadar bı partiden gelse bile taraf olmamalı olacağı tek taraf bu ülkenin hakkını hukukunu korumak bir partinin degil

18.03.2019, 17:12
Yorum Yap

Facebook Yorumları