loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan: Yunanistan Başbakanı oyunu yanlış oynuyor

Erdoğan: Yunanistan Başbakanı oyunu yanlış oynuyor
Tarih: 19.01.2020 - 10:44
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Berlin Konferansı'na katılmadan önce havalimanında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Darbeci Hafter'in pervasız saldırıları karşısından uluslararası toplum bugün kadar gerekli tepkiyi göstermemiştir. Hafter'in eylemleri uzun süre görmezden gelinmiştir. "

"Bu zirvenin Trablus'a yönelik saldırıların başlamasından 9 ay sonra Berlin süreci olarak sarf edilen 4 aylık bir çabanın ardından ancak bugün düzenleniyor olması elbette düşündürücüdür. Türkiye olarak krizin başladığı günden bu yana tutarlı bir tavır sergiledik. BM'de yürütülen çalışmalara destek verdik. Milli Mutabakat hükümeti ile olan diyalogu da artırdık. "

"Zirvenin Libya halkının çektiği acıları sonlandıracak adımların atılmasına vesile olmasını diliyoruz. Son günlerde aciliyet gerektiren bir diğer husus da İdlib'deki durumdur. Ateşkese rağmen rejimin katliamlarını sürdürdüğünü görüyoruz. Göç hareketleri tekrar başladı. Rejimin vahşetine bir dur denilmesinin artık dur denilme vakti geldi. "

Soru-Cevap

"Yunanistan Almaya'ya davet edilmediği için ciddi bir rahatsızlık içerisinde. Libya ve Türkiye arasında atılan imzalar Yunanistan'ı zaten çıldırtmıştı. Bunun ardından kiminle anlaşmaya gidelim ki bir rövanşist anlayışla bunu geri alalım dedi. Tabii Hafter'in bir kıymeti harbiyesi yok. Sarrac BM tarafından tanınmış bir lider. Burada tuttular Hafter'in Yunanistan'a davet etti. orada verdikleri pozlarla acaba Almanya'ya gitmeyişin arından bu rövanşist bir anlayış nasıl farklı bir yere varır gibi bir adımla bu görüşmeleri yaptılar. Bizim nazarımızda hiçbir kıymeti yok. Hafter Berlin'e geldiğinde neler söyleyecek hepsini görme imkanımız olacak. Ama Kiriakos Miçotakis oyunu yanlış oynuyor. Attığı adımlar doğru değil. Bu sürece iyi başlamadı. Türkiye ile münasebetlerinde de iyi adımlar atmıyor. Kendisiyle NATO'da bir buçuk saat konuştuk."

"(Berlin Konferansı'ndaki 6 sayfalık taslak metnin sızdığı iddiası) Bize ulaşmış böyle bir metin yok. Akşam geç saatlerde Dışişleri Bakanımla da görüştüm. Böyle bir durum söz konusu değil .Böyle bir şey olsa herhalde benim de haberim olurdu. Berlin'e gittiğimizde önümüze böyle bir şey gelir mi gelmez mi göreceğiz. Ama BM'nin riyasetinde Libya'da bir seçim atmosferi içerisine girilmesi aslında olumlu bir gelişme olacaktır. Aksini iddia etmek yanlış olacaktır. Ama bunun sağlıklı bir şekilde olması lazım. Yoksa silahların gölgesinde bir seçim düşünülemez."

"(Konferanstan olumlu bir sonuç çıkmazsa Türkiye'nin yol haritası) Doğmamış çocuğa don biçilmez. Şimdiden şöyle olur böyle olur desek yanlış olur. Önce toplantıdaki tüm gelişmeleri görmemiz lazım .Sonra sonuç bildirgesini görmemiz lazım .Ondan sonra ne gibi adımlar atabiliriz değerlendirmelerimizi yapar açıklamamızı da dünya kamuoyuna ifade ederiz. 

(FETÖ yargılamalarında yargının çelişkisi) Tabii bu  yargı camiamız için gerçekten çok çok üzücü bir adım olmuştur. İlginç olan şey şu bunların talimatların ıvedi kararı veren kişi veya kişilerin de FETÖ'cü olması bu işin nerelere vardığını gösteriyor. Bunun arkasında daha ne gibi oyunlar olabileceğini de gösteriyor. Ama hak er ya da geç yerini buluyor. Müebbet hapse mahkum olmuş bir kişinin hemen tahliyesini verme gibi bir yola bir mahkeme nasıl gidebiliyor? Bu anlaşılabilir bir şey değil .Sağ olsun Adalet Bakanlığımız ve savcılarımız bu noktada adımlarını attılar. içişleri Bakanlığı ile beraber yaptıkları operasyonla yakaladılar. Şu anda malum içeride. 

 

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları