loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'dan 23 Haziran mesajı: İstanbullu hemşehrilerimin demokratik görevi hakkıyla yerine getirmeleri büyük önem arz ediyor

Erdoğan'dan 23 Haziran mesajı: İstanbullu hemşehrilerimin demokratik görevi hakkıyla yerine getirmeleri büyük önem arz ediyor
Tarih: 07.06.2019 - 15:35
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da cuma namazı çıkışı gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde kıldı. Camiden ayrılırken gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, seçim çalışmalarıyla ilgili programının nasıl olacağına yönelik soru üzerine şunları söyledi:

"Bütün parti teşkilatımızın şu anda yapmakta olduğu çalışmalar var. İnanıyorum ki özelikle İstanbul dışına çıkmış olan vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin bu seçim için geri dönüşleri çok ama çok önemli zira bu demokratik görevlerini tüm İstanbullu hemşehrilerimin hakkıyla yerine getirmeleri büyük önem arz ediyor. Özellikle şu anda milletvekili arkadaşlarımız İstanbul dışındaki, diğer illerdeki arkadaşlarımız yoğun bir şekilde bayram süreci içinde ve şu an o illerdeler. İllerden bu tür vatandaşlarımızı tekrar İstanbul'a dönmeleri noktasında onlarla hemhal oluyorlar ve onların dönüşüyle en az kayıpla inanıyorum ki İstanbul'da, sandıklarda seçmenimiz ful olarak görevini yerine getirecektir. Biz de bunları İstanbul içindeki hemşehrilerimizi de teşvik edeceğiz.

(Sandığa gitmeyen seçmenler) Minimize etmek, hatta onu inşallah sıfıra yakın noktaya getirmek çok önemli."

Doğu Akdeniz'deki gelişmeler hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Kıbrıslı soydaşlarımızın haklarını korumakta kararlıyız. Yeni aldığımız sondaj gemilerimiz de bölgeye intikal ediyor. Onların korunmaları noktasında silahlı kuvvetlerimizin ilgili firkateynleri bölgede. Bölgede çıkacak olan münhasır, petrol veya diğer noktalarda Güney Kıbrıs'ın nasıl hakları varsa Kuzey Kıbrıs'taki Türk soydaşlarımızın da hakları var. Biz bunu yedirtmeyiz. Diplomatik ilişkilerimiz var. Bunun dışında da bize ait olan haklar var" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanlığı'nın çalışmaları hakkında konuşan Erdoğan, af çalışmaları hakkındaki soruya "Çalışmalar devam ediyor" diye karşılık verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları