loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'dan finans çevrelerine tehdit: Provakatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz

Erdoğan'dan finans çevrelerine tehdit: Provakatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz
Tarih: 24.03.2019 - 16:58
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yenikapı’da düzenlenen Cumhur İttifakı büyük İstanbul mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Sevda nedir bilmezken sevdalandığım şehir İstanbul. Yenikapı bugün yine bir başka güzel. AK Parti'ye ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül vermiş kardeşimle Cumhur İttifakı'na inanan, güvenen tüm kardeşlerimle işte bu İstanbul için bir kez daha Yenikapı'dayız. Şu anda aldığım resmi rakam 1 milyon 600 bin. Bir çağın açılıp bir çağın kapandığı bu şehri, kıyamete kadar İslam şehri olarak koruyacağız. İnşallah 1 Nisan'dan sonra bu zaferle beraber yine burada, şöyle çok fazla da uzatmadan bir de zaferin şenliğini yaparız.

"İstanbul gibi şehre rastgele isim yakışmazdı"

CHP'den aldığımız İstanbul'da su yok, çöp çoktu; hava kirliliği vardı. Bay Kemal sen bu işlerden anlamazsın. Getirdiğin kişi İstanbul'un bir ilçesinin belediye başkanı. İstanbul gibi şehre rastgele isim yakışmazdı, onun için Binali Yıldırım'ı aday gösterdik. Terör örgütü ile el ele, iç içe, geçmişi kirli birini ne yazık ki İzmir'e layık gördüler. Ama bunlarda ufuk yok, ufku olmayanın yönetim kabiliyeti olmaz. İstanbul'da başkan adayı oldu; Kağıthane'yi Kağıttepe yaptı.

"Seçimden sonra Yassıada'nın açılışını yapacağız"

Yaslı bir adamız var; orayı uluslararası toplantıların merkezi yapacağız. Yassıada'ya Demokrasi ve Özgürlükler Adası adını koyuyoruz. Seçimden kısa bir süre sonra Yassıada'nın açılışını yapacağız. Bizden önce bin 596 otobüs vardı; pislikten geçilmez, kokudan durulmazdı. Artık günde 4 milyon İstanbulluyu otobüsler taşıyor. Yarısında ücresiz internet hizmet var. Bugün İstanbul'da 57 yolcu gemisi, 2 arabalı vapur ile 22 hatta deniz ulaşımız veriyoruz. Hedefimiz 2023'e kadar İstanbul'da otopark kapasitemizi 123 bin araca çıkartmaktır. 140 kilometre dağları deldik, İstanbul'a su getirdik.

Haliç'te yaptığımız dünyada örnek bir adım. Sandalla karşıdan karşıya geçmekte zorlanırdık. Herkes "Tek çare Haliç'i dolduracaksınız" dedi. "Hesabını tarih, doğa bizden sorar" dedik. 2,5 milyon metroküp balçık çıkartıp temizledik. Çamuru süzüp Alibeyköy'de 650 bin metrekare alan kazandık.

"Atatürk Kültür Merkezi'ni de kısa bir zamanda bitireceğiz"

"AK Partili belediyelerde kültür merkezi yok" diyorlar. Sen aday tanıtımını bile Haliç Kongre Merkezi'nde yaptın. Dünyada parmakla gösterilen bir Atatürk Kültür Merkezi yapıyoruz. Temelini attık nasip olursa Atatürk Kültür Merkezi'ni de kısa bir zamanda bitireceğiz. 29 Ekim'de Fazıl Say'ın Külliye'de bir konseri olacak. Konserde kendisinin de bir bestesi olacak. Bizim derdimiz "Sen hangi zihniyettesin" değil.

İstanbul'da yapılacak projeler

Biz geldiğimizde İstanbul'da sadece 4 spor merkezi vardı. Herkes spor yapabilsin diye park ve bahçeleri de spor aletleriyl doldurduk. İstanbul'un potansiyeline değer katmak için yaklaşık 6 katrilyon lira maliyeti olan Tuzla Biyoteknoloji Vadisi'ni kuruyoruz. Burada antikordan aşıya, lensten kemoterapi ilacına kadar pek çok ürün üretilecek, 20 bin kişiye istihdam sağlanacak. Biyoteknoloji Vadisi, İstanbul ve Tuzla'ya ayrı bir değer katacak. 3,5 katrilyon lira maliyetle, Teknoloji Geliştirme Merkezi kuruyoruz. Şehrin her iki yakasında, birer tane sebze-meyve, kuru gıda, su ürünleri gibi perakende noktalarının ihtiyaç duyduğu malları karşılayacak haller kuracağız. Plan ve projeleri hazır. Toprancı araçlarının şehir içindeki yoğunluğunu azaltmayı hedefliyoruz. Eyüpsultan Göktürk'te tarımsal teknoloji geliştirme merkezini kuracağız. Silivri'de jeotermal ve sağlık merkezini hayata geçireceğiz. Sağlık turizminde İstanbul, değerine değer katacak. İstanbul'a 900 trilyon liralık bir yatırımla dev bir film platosu kuracağız. Tarihi Yarımada'yı da kadim şehir olarak ilan ederek, restorasyon seferberliği başlatacağız. İstanbul'a 25 yeni kent meydanı yapacağız. 18 alanda seyir terasları oluşturacağız.

Denize kıyısı olan 22 ilçemizdeki 170 km'lik kıyı şeridini kesintisiz ve engelsiz şekilde düzenleyerek İstanbul halkının hizmetine sunacağız. İstanbul'un kuzeyinde yer alan ormanları, şehrin içerisine almak ve bu doğal yaşamı deniz ile buluşturmak için 20 koridor planladık. Vadi tabanlarında gerçekleştirilecek yeşil koridorlar, kesintisiz bisiklet ve yaya akslarını da içinde barındırmanın yanında afet anında toplanma mekanları olarak da kullanılacak. Sarayburnu'nda yolu yerin altına alarak Gülhane Parkı'yla denizi birleştireceğiz. Yol artık orayı bölmeyecek. Sirkeci-Yedikule arasındaki 8,5 kilometrelik kıyı boyunca sanat hattı oluşturacağız. Şehrin her köşesinde, 300 mahalleye 955 kreş açacağız. İstanbul'daki 200 bin engelli kardeşimize hizmet verecek 17 rehabilitasyon merkezi kuracağız. İstanbul'un 241 noktasında trafik sıkışıklığına neden olan kavşakları yeniden planlıyoruz. Adalar'da 274 adet elektrikli faytonu göreve alarak kötü görüntüyü ortadan kaldıracağız. Bay Kemal çıkmış "17 yılda ne yaptı" diyor. Ne yapayım gözü yok, görmüyor.

Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, 'döviz yükselecek, şöyle, böyle olacak' bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz.

Kaynak : CNN Türk

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları