loading
close
SON DAKİKALAR

Erdoğan'dan Osman Kavala açıklaması: Adamın çok zengin olmasının, sosyalist olmasının onu kurtarmaya yetmemesi lazım

Erdoğan'dan Osman Kavala açıklaması: Adamın çok zengin olmasının, sosyalist olmasının onu kurtarmaya yetmemesi lazım
Tarih: 26.02.2020 - 15:04
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"-FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları) Bu konular ile alakalı HTS kayıtlarının zamanlamaları çok önemli. Konseyin şu anda içinde olup dedikoduları yapılanlarla alakalı zannediyorum bu kayıtlar ortaya döküldüğünde Türkiye’de çok daha farklı bir hava eser ve esecektir. Bunun için bizim de biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Bu adımlar da atılacaktır. Böyle şu anda bazı şeyler açıklanmıyor diye her taraf süt limandır zannedilmesin. Açıklandığı anda zaten artık kel görünecektir.

-(İdlib'le ilgili dörtlü zirve) Bu dörtlü zirve konusunda şu anda kesin değil dersem daha yeridir. Çünkü biz bunu ikimiz beraber yapsak daha isabetli olduğu gibi bir teklif getirince Sayın Putin ben dedim ki yani bu da olabilir dörtlü de olursa bu da olabilir ama şu anda İdlip'te bizim ikimizin kararı çok büyük önem arz ediyor. Tarih konusunda hemen hemen mutabık sayılırız yani 5 Mart itibarıyla.

Yeri itibarıyla büyük ihtimalle İstanbul olacak. Bu arada ikili dörtlü meselesini yine görüşmelerle devam ettireceğiz. Moskova'ya giden heyetimiz ile Ankara’ya gelen Rus heyet arasında Ankara'da görüşmeler yapılıyor. Bu heyetler arası görüşmenin neticesine göre de biz tekrar telefon diplomasisini devam ettireceğiz.

-(ABD'den patriot alınması) Amerika’nın bir destek sözü Sayın Trump ile görüştüğümde vardı. Henüz bir destek geldi mi? Henüz bir destek söz konusu değil.  Görünen o ki bu ara bir daha görüşmemiz gerecek, ilgili arkadaşlarımız da muhatapları ile görüşmeler yapacak. Patriot meselesine gelince,  ben çok net olarak söyleyeyim, şu anda Amerika’nın bize vereceği Patriot yok. Biz teklifimizi yaptık. Eğer bize Patriot gönderecekseniz, biz sizden de Patriot alabiliriz dedik ama şu anda benim aldığım istihbarata göre verebilecekleri bir Patriot yok. Ellerinde böyle bir şey yok. Verecekseniz verin, Kongreden bunun iznini ben almayacağım, siz alacaksınız. Şimdi bizde sadece İspanya malum Patriotu var, bunun dışında da böyle bir şey söz konusu değil. Bizim tabi her görüşmemizde Patriot meselesi söz konusu oluyor.

-(Almanya'daki ırkçı saldırı) Bu konu ile alakalı gerek dışişleri bakanımız, gerek bizler görüştüğümüz liderle ile konuyu hemen gündeme getiriyoruz, önlerine koyuyoruz ama maalesef duyarlı değiller. İşte en son Çorum ve Ağrı ile alakalı oradaki kardeşlerimizin şehit haberi geldi, cenazeleri geldi.  O merhumlar ile ilgili görevler icra edildi.

Çorum’lu evladımızın annesi ve babasıyla bir görüşmem oldu. Tabi yaralı olanlar var onlardan da bir iki tanesinin ailesiyle görüşmemiz oldu. Allah tabi sabırlar versin ancak görüldüğü gibi 11 kişinin 11’i de Müslüman, 5 tanesi Türk. Böyle bir durum ile karşı karşıya kaldık. Gerek uluslararası alandan, gerekse Sayın Merkel aradı baş sağlığı diledi. Tamam dedik ama ağız bal bal demekle tatlanmıyor. Burada hüznünüzü paylaşıyoruz demekle bu iş olmuyor. Nitekim polisinizin duyarsızlıklarının tespitleri var. Bunların hepsi önümüzde. Bunları nasıl telafi edeceksiniz?

Bu ırkçılık, bu din düşmanlığı nereye kadar devam edecek? Yani bir dükkan Müslüman ise oraya saldırı oluyor. Aynı şekilde İngiltere’de camimize saldırdılar. Bunlar sadece bir yerde olmuyor. Almanya’sında, İngiltere’sinde, Fransa’sında oluyor. Belçika adeta bu işin merkezi ama bunların hiç birisi terör örgütlerine karşı olmuyor. Bu bir şeyin boyutunu gösteriyor.  Fransa’da zaten Macron son zamanlardaki açıklamaları ile adeta davetiye çıkartıyor.

İşte, Fransızca öğretmenlerinin Türkiye’den gelip gelmemesi gibi konulardan başlayarak tahrik ediyor. Sen onu yaparsan biz de başka şeyler yapacağız. Nedir başka şeyler yapmak? Biz de kalkıp da Fransızca öğretmenleri, Fransa'dan getirecek halimiz yok. Biz de Türkiye’de yetişmiş olanlarla bu işi çözmenin yoluna gideceğiz.

-HDP bir kongre yapıyor, sonunda bölücü terör örgütü elebaşı ile alakalı oraya bir gündem olmuş. 13 kişi konu ile ilgili gözaltına alınmış. Niye gözaltına aldılar? Bununla birlikte büyük ihtimalle soruşturma da açılacak. Niye müsaade ettin? Siz parti olduğunuzu söylüyorsunuz da biz değil miyiz? Bizim partilerimizde niçin bunlar olmaz? Burası hukuk devleti ise sen bu ülkedeki hukukun bütün gereklerine uyacaksın. Uymazsan uydururlar. Bu iş böyle.

-Osman Kavala’nın skandal bir kararla tahliyesi ve ardından başka bir soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alınmasıyla başlayan süreci başa götürecek olursak; şu an itibariyle Kavala’yı aklamaya çalışan ve can hıraş savunan bir medya grubu var Oda TV internet sitesi ve sahibi Soner Yalçın. Oda TV, Gezi sürecinde kalkışmanın önemli medya ayaklarından biriydi.

Darbe girişimine basın yoluyla destek veren Oda TV katil devlet ve katil polis gibi manşetler attı. Ancak iddianamede bunların hiçbiri yer almadı. Bu konuyla ilgili ne dersiniz?" sorusuna, "Bunun gündeme getirilmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Bunlar daha çok gündeme getirilmeli. Benim polisime katil demenin bedelini kim ödeyecek? O günlerin bütün çekimleri yok mu? Var. Bu zatın bir defa o terör örgütleri ile beraber görüntüleri var. İşin içinde aktör ve bu aktör ile ilgili olanlar bitenler ortada. Ben burada ister istemez topu yargıya atacağım. Yargı hâlâ 'Gezi ile bunun alakası yok' diyorsa kusura bakmasınlar, ortada bir gerçek var.

Benim polisime katil diyor. Bu polis kimin polisi? Bütün bu olaylar böyle cereyan eder de yargı bunun karşısında sessiz kalırsa teröristler o zaman elini kolunu sallayarak Selim Kiraz kardeşimizin odasına girer ve onu orada şehit eder. Burada bizim tutarlı ve duyarlı olmamız lazım. Bu öyle noktaya gider ki, o noktada güvenlik adeta kendisinden endişe eder hale gelir. “Ne olacak? Elini kolunu sallayarak devam ediyor” denir. Bence bütün medyanın bu konuda üzerine düşen görevi yapması lazım. Ben bunun suç duyurusunu şu anda yapıyorum.

Adamın çok zengin olmasının, zengin sosyalist olmasının onu kurtarmaya yetmemesi lazım.

Çünkü Gezi bu ülkeye bir ihanet olayıdır. Bu vatana ihanet olayıdır. Bunu en kritik anda yaşayan şahsımdır. Zira Dolmabahçe’deki ofisimizin girmeye çalıştılar ve ofisin karşısına çok çirkin adice sloganlar yazdılar. Bezmialem Valide Sultan Camii'ni 3 gün işgal ettiler. İçeriden bira kutuları çıktı. Kimsenin umurunda değil. İlla silah mı olması lazım? Bunlar bir şekilde girecekler ve ondan sonra da elini kolunu sallayarak devam edecekler? Şimdi kim bunların arkasında olanlar? Daha neler var bunların arkasında."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları